CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Tıp alanındaki gelişmeler ve teknolojik uygulamalar dolgu enjeksiyonları için de birçok yenilik ortaya çıkarmıştır. Yüz dolgusu uygulaması cilt estetiği bakımından en çok başvurulan estetik yöntemlerinden biri olmaktadır. Yüz üzerinde bulunan birçok değişik bölgelere uygulanan asit içeriklerine sahip dolgu maddeleri kişinin yüzünde oluşan çevresel faktörler ya da yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan olumsuzluklara karşı kullanılan etkili yöntemlerdendir. Ayrıca sürekli makyaja ya da çevredeki tozlara, kire maruz kalan cilt de bir süre sonra parlaklığını ve canlılığını yitirmektedir. Bu nedenle cilt bakımı da bir hayli büyük önem taşımaktadır.

 Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda sıkça duyulmaktadır. Ancak burun estetiği sadece estetik sonuçlar alabilmek için yapılmamaktadır. Ek olarak nefes almanın kolaylaştırılması, solunum sorunları, burun etlerinde büyüme, burun polipleri ve orta kısımlardaki eğrilik gibi sorunlara da çözüm getirilebilmektedir. Ancak ameliyatsız burun estetiği olarak adlandırılan aslında dikiş iplerinin yardımıyla burnun uçlarının asılması ve burnun sırtına çeşitli dolgu malzemeleri ile dolgu yapılarak burna hacim kazandırma işlemidir. Burun sırtında bulunan çıkıntılar ve eğrilikler düzeltilemediği için diğer kısımlar da doldurularak bir göz yanılgısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Burna kazandırılan hacim de solunum sorunlarını çözememektedir. Bu estetik sadece estetik görüntü açısından fayda sağlamaktadır.

Cilt Bakımı ve Yüz Dolgusu

Uzm. Dr. Hande Ulusal cilt bakımı için; kışın soğuyan hava ile birlikte cildin nem ihtiyacının arttığını ve evde uygulanabilecek işlemlerden ziyade dermatologlardan yardım alınması gerektiğini söylemektedir. Ayrıca evde yapılabilecek bitkisel karışımların da ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini ve tahrişe yol açabileceğini söylemektedir. Bundan dolayı dermatologların önerebileceği cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğini de eklemektedir. Cilt bakım İstanbul gibi şehirlerde birçok merkez tarafından yapılmaktadır. Yine Uzm. Dr. Hande Ulusal yüz dolgusu için de çeşitli uyarılarda bulunmaktadır. Ulusal’a göre yüz dolgusu mutlaka dermatoloji uzmanı ya da plastik cerrahi uzmanı tarafından gerçekleştirilmelidir. Doğru yapılan tedavilerden olumlu sonuç alma oranı oldukça yüksektir. yapılan dolgu malzemesi ve uygulanan dolgu miktarına göre değişim göstermektedir.