Cevizin insan sağlığına etkileri saymakla bitmiyor. Yıllardır hastalıkların tedavisinde ve ilaç yapımında kullanılan ceviz tamtamına bir vitamin deposu.



Ceviz Kabuğunun İçerisinde protein, lif, Omega 3, Omega 6 yağ asitlerini barındırırken kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor, bakır, selenyum, manganez minerallerini ve A, B1, B2, B6, C vitaminlerini içeren cevizin kabuğu da neredeyse bir kozmetik ürünü gibi görev yapıyor.
İşte ceviz kabuğunun faydaları:



1-Cevizin kuru dış kabuğunun bitki çayı demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına ve öksürüğe bire bir iyi gelir.




2-Bağırsaklarda oluşan parazit tarzındaki kurt ve solucanların tedavisi için de çay demler gibi aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek tedavi edilebilir.




3-Günümüzde Şeker hastalığı çok, vücutta D vitamini eksikliğinden oluşan raşitizm hastallığı için de 10-15 adet ceviz kabuğunun su ile kaynatıp içilmesi faydalıdır.




4-Taze Yeşil ceviz kabuğu suyu çıkarılarak sivilceliri geçirmesi için cilt üzerine sürülmesi sivilcelerin ve cilt lekelerinin geçmesine yardımcı olur.




5-Ceviz kabuklarını
Kuru veya yaş kaynar suyun içerisine atıtınca 10 dakika kadar kaynattıktan sonra saçlarımızı yıkadığımızda saç dökülmeleriniz duracaktır veya daha az seviyede dökülecektir. Saçlarımız eski parlaklığına kavuşacak ve yıpranmış saçlarımız kuvvetlenecektir. Saçlarımız kepeklerden arınmış olacaktır.