Pankreas başı,12 parmak bağırsağı ve safra yollarında bulunan tümörler için uygulanan Whipple operasyonu ile Gülsüm Mayuk’un ana safra kanalına yerleşmiş olan yaklaşık 2 cm’lik tümör tamamen temizlendi. Bu bölgede yer alan organların girift ilişkisi, hayati damarlara olan yakınlığı, bu alanda yerleşen tümörlerin cerrahi tedavisi oldukça zor ve riskli olmasına karşın yaklaşık 8 saatlik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.
64 yaşındaki Gülsüm Mayuk ani başlayan şiddetli sarılık ve 15 gündür midesinde hissettiği rahatsızlık nedeniyle Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Genel Cerrahi hekimlerinden Op.Dr.Nazmi Yaşar Sayım’a başvurdu. Sayım’ın yaptığı muayeneler sonucunda Gülsüm hanımın ana safra kanalının sonlandığı yerde safra akışını bozan bir tümör gözlendi ve bunun ancak bir cerrahi müdahale ile çözülebileceğine karar verildi. Gülsüm hanım operasyon öncesinde 4 gün sarılık tedavisi gören hastamıza daha önceki muayenelerinde Denizli’de gerekli tedavinin sağlanamayacağını ve büyük hastanelere gidilmesi önerilmiş. Ancak Op.Dr.Nazmi Yaşar Sayım’ın bu operasyonu başarı ile gerçekleştirdiğini duyan Gülsüm hanım 4 günlük istirahatın ardından sağlığına kavuştu. 

İkinci operasyon ise 49 yaşındaki Mehmet Duran’a gerçekleştirildi. Diğer hastanelerdeki kontrollerinde safra kesesinde taş olduğu tanısı konulan Mehmet Bey, bu süreçte şiddetli ağrılar çekti ve yaklaşık 30 kilo kaybetti. Devamlı koyu renkli idrar yapan ve vücudu tamamen sararan Mehmet Duran ‘a yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerinde pankreas başında 18 mm’lik bir tümör saptandı. Oldukça şiddetli sarılığı bulunan hasta ameliyat öncesi 3 gün sarılık tedavisi gördü ve 7,5 saat süren Whipple operasyonunun ardından sağlıkla taburcu edildi.  

Gerçekleştirilen operasyonların ardından Op.Dr.Nazmi Yaşar Sayım, ‘Periampuller bölge tümörleri oldukça şiddetli ve agresif seyreden tümörlerdir. Bu tümörler, aniden ortaya çıkan ve tanı konulduktan sonra %80’ine herhangi bir müdahalenin yapılamayacağı aşamada olmaktadırlar. Bu tümörlerin tedavisi için oldukça deneyimli bir ekibe ve donanımlı bir hastaneye ihtiyaç vardır. Bu başarılı girişimleri yapmamıza imkan sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Op.Dr.Murat Çelik’e ve bu operasyona katkı sağlayan bütün ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum’ dedi. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik ise ‘Büyük başarılara imza atan Nazmi hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu başarılı işlerin hastanemizde yapılması öncelikle benim için sonra bütün hastanemiz için oldukça gurur verici olmaktadır. ‘ dedi.