Hastanenin Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Hafize Uşak ve Er-Bakır İşyeri Hekimi Melahat Kaçar işbirliği ile, çalışanlar için bir bilgilendirme semineri düzenlendi.
Er-Bakır konferans salonunda gerçekleşen seminere, Üretim Planlama Müdürü Selim Öznalbant, İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Yılmazve çalışanlar katıldı.
Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Opr. Dr.Aydın Çeliker ve Fizyoterapist Miray Didem Ata, uzmanlıkları ile ilgili bilgileri, gerek görsel gerek uygulamalı şekilde çalışanlara aktardılar.
Kardiyoloji Uzmanı Opr. Dr.Aydın Çeliker, dolaşım sistemi ve hastalıklarını konu aldığı seminerde; kalp hastalıklarından, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, kalp yetmezliği, kapak ve kas hastalıkları, ritm bozuklukları gibi başlıklarda anlatımlarını yaparak, korunma ve tedavi yöntemlerinden bahsetti.
Fizyoterapist Miray Didem Ata da, bel ağrıları, çalışırken yapılması ve yapılmaması gereken hareketler ve duruşlarla ilgili bilgiler verdi. Slaytanlatımının ardından, çalışanlarda gözüken fiziki rahatsızlıklarla ilgili olarak uygulamalı şekilde, omurga ve bel esnetme hareketleri ve doğru oturup kalkma, yatış pozisyonları, ağır yükü doğru şekilde kaldırma yöntemlerini gösterdi.
Er-Bakır çalışanları büyük bir ilgi ile dinledikleri seminer sonunda da, merak ettikleri soruları uzman hekimlere yönelttiler.
İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Yılmaz çalışanların sağlığının önemine dikkat çekerek, “Cerrahi Hastanesi’ne de bu çalışmadan ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Hastanenin Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Hafize Uşak da, hangi iş kolunda olurlarsa olsunlar çalışanların fiziksel, zihinsel refahlarını önemsediklerini söyledi. Hastane olarak birçok işyerine yönelik başlattıkları bilgi seminerlerinin çok pozitif etkisi olduğunun altını çizerek, Er-Bakır’daki seminerlerinin de farklı uzmanlarla süreceğini belirtti.