Süslü yaptığı açıklamada, “bırakın Doktoru koca Devlet Hastanesi’nde en ufak bir tahlil bile yapılamadığı için vatandaşımız ilçemize 60 km uzaklıktaki Acıpayam’a gitmek zorunda kalıyor” dedi.

“SADECE BİR DOKTOR”

Çameli’nin, Denizli’nin en uzak ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Süslü, “Yaklaşık 2 bin nüfuslu ilçemizin Devlet Hastanesinde sadece bir dahiliye Doktoru var. Bunun dışında Kadın Doğum, ve Çocuk Doktoru yok. Bildiğiniz gibi bize en yakın olan Acıpayam, yaklaşık ilçemize 60 km. uzaklıkta, hastanemizde Doktor ve alet edevat eksikliği nedeniyle en ufak bir tahlil için bile vatandaşlarımız  Acıpayam ilçesine gitmek zorunda kalıyor. Tabi İlçemizin coğrafi konumu nedeniyle özellikle kış aylarında vatandaşlarımız tedavi olmak amacıyla Acıpayam’a güçlükle gidebiliyorlar. Orada da derdine deva bulamazsa,  Denizli Merkeze gitmek mecburiyetindeler” dedi.

“BİRİ BİZE ANLATSIN”

İlçelere devasa hastane binaları yapmakla sorunun çözülmediğini kaydeden Süslü,”Çeşitli basın yayın organlarından Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk’ün ilçe hastanelerini ziyaret ettiğini takip ediyoruz. Sayın Genel Sekreter Çameli Devlet Hastanesine geldi mi bilmiyorum. Ama hastane ziyaretlerinde ilçelerdeki Devlet Hastanelerinin eksikliklerini görmüyor mu merak ediyorum. İlimizin en uzak ilçelerinden biri olan Çameli halkı en ufak tahlil için bile 60  km uzaklıktaki Acıpayam’a, olmazsa 2 saat uzaklıktaki Denizli Merkez  Hastanelerine gidecekse Çameli Devlet Hastanesi’nin ne işe yaradığını biri bize anlatsın. Düşünebiliyor musunuz? Çameli’de Devlet Hastanesi var ve vatandaşa yeterince sağlık hizmeti sunulamıyor. Bir dahiliye uzmanının dışında hiçbir şey yok. Tahlil yapamıyorsunuz, çocuk ve kadın doğum doktoru yok. Koca hastane sağlık hizmeti yerine, yok hizmeti veriyor. İlçelerimizin bu tür sıkıntılarının çözülmesi lazım” diye konuştu.