KBB Uz. Op. Dr. Umut Kaygusuz burnun sağlıklı bir nefes alma yanında koku, tat alma ve sesin tınısının oluşması gibi birçok görevinin bulunduğunu, insan yüzünde en belirgin yerde olan burnun yüze karakteristik özelliğini kazandıran estetik bir organ olarak da görev yaptığını söyledi.
Burun tıkanıklıklarının toplumda çok sık görüldüğünü ve ciddi sağlık problemlerine yol açarak başka sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğini aktaran Op. Dr. Kaygusuz, "Kronik farenjit, horlama, uyku apnesi, aşırı sinirlik, çocuklarda gece alt ıslatma, ses bozuklukları, reflü ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi birçok sağlık sorunu görülebilir. En sık görülen burun tıkanıklığı sebeplerine bakacak olursak, geniz eti, burun orta bölmesi eğrilikleri, alerjik burun hastalıkları, kronik sinüzit ve burun etlerinde büyümeler söylenebilir" dedi.

Burun tıkanıklıklarının tamamına yakınının günümüzde tedavi edilebildiğini anlatan Op. Dr. Umut Kaygusuz, "Özelikle toplumumuzda sık görülen burun orta bölmesi eğrilikleri doğru tanı ve doğru planlanmış cerrahilerle çok başarılı bir şekilde düzeltilebilmektedir. Bu ameliyatla birlikte eğer burun dışında doğuştan veya sonradan oluşmuş bir eğrilik ya da hastanın istemediği bir görünüm var ise aynı ameliyatta bu durumda onarılabilmektedir. Günümüzde hastalarımızın isteği eskiden olduğu gibi tek tip ve ince burun olmayıp artık daha doğal, hastanın yüzüne yakışan ve tabiki de rahat nefes alan bir burna sahip olmaktır. Cerrahi ve anestezi tekniklerin gelişmesi ile daha konforlu ve ağrısız bir ameliyat gerçekleştirilebilinmektedir. Önceden korkulan kaba tamponlar neredeyse tamamen bırakılmıştır. Netice olarak burnunuzla ilgili probleminiz kaderiniz olmasın, kafanızdaki tüm soru ve sorunlarınızı doktorunuzla paylaşın" dedi.