Burlumbuş otu, Orta Toroslar bölgesinde yetişen ve oldukça faydalı olan bir bitki türüdür. Bu ottan elde edilen burlumbuş jeli son zamanlarda birçok kişi tarafından ağrı kesici özelliği için kullanılan bir üründür.

Burlumbuş nedir? Ne işe yarar?

Burlumbuş Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde daha çok Karaman'ın bazı köylerinde doğada kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki ekilmeden kendiliğinden yetişmektedir. Yıllardır buradaki halk tarafından farklı amaç ve tatlarla kullanılmaktadır. Toprak altında bulunan bu bitki yağışların artmasıyla birlikte filizlenir ve bahar aylarında toplanır hale gelir. Yapraklı bir bitkidir. Yapraklarında jel halinde bir sıvı bulunmaktadır. Bu sıvının içerisinde yer alan bileşenler ağrı hafifletici etkiler sunmaktadır. Bu sıvıdan ve bitkinin özünden elde edilen burlumbuş jeli eklem ağrıları için kullanılan bir ağrı kremidir.

Burlumbuş ne işe yarar? Neye iyi gelir?

Son günlerde oldukça tercih edilen burlumbuş bitkisinin içerisinde flukaraton olarak adlandırılan bir bileşen bu bulunmaktadır. Bu bileşen hücreler üzerinde onarıcı etkiler meydana getirmektedir. Eklem bölgelerindeki ağrılar genel olarak yaş durumuna göre oluşurken aynı zamanda bir kaza, sakatlanma, kireçlenme, iltihap veya enfeksiyon kapma gibi durumlar sonucundan da oluşabilir. Burlumbuş jeli eklem bölgelerindeki hasarların ve ağrıların hafiflemesine destek olan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Hareket kabiliyetinin artmasına yardımcı olan bu jel aynı zamanda kasılmaların azalmasına ve buna bağlı olarak ağrıların hafiflemesine destek olmaktadır.

Burlumbuş otu nasıl kullanılır?

Faydaları sayesinde birçok kullanım alanı bulunan burlumbuş otu mutfaklarda kullanılabildiği gibi ağrı kesici jel olarak eklem ağrılarının giderilmesinde de kullanılmaktadır. Burlumbuş otu yemeklerde kullanılabilir. Aynı zamanda salata yaparken lezzet katması için içine katabilirsiniz. Börek yaparken içine koyabilir ya da çiğ olarak tüketebilirsiniz. Yiyecek haricinde ağrı jeli olarak da kullanılabilmektedir. Ağrıların hafiflemesine ve azalmasına yardımcı olan jeli eklem bölgelerine sürüp 15-20 dakika boyunca bekleyerek kullanabilirsiniz. Kolayca emilim sağlayan bu jel deri altına nüfuz ettiğinde burada ağrıya olan sebeplerin etkilerini azaltmaya destek olmaktadır.

Burlumbuş siparişi ve fiyat bilgisi

Doğal olarak yetişen ve herhangi bir kimyasal barındırmayan burlumbuş otu ve jeli birçok yerde satılmaktadır. Ağrı kesici jeline resmi sarış sitesi üzerinden sahip olabilirsiniz. Uygun fiyat avantajları ile satışa sunulan bu ürünü orjinal olarak kullanmaya dikkat ediniz. Kullanım önerilerine uyunuz ve mutlaka düzenli olarak uygulayınız. Ağrıların azalmasına destek olan bu ürünü yaklaşık 2 ay boyunca kullanmanız gerekmektedir.

Burlumbuş jeli kullananlar ve kullanıcı yorumları

Ağrıların hafiflemesi ve azalması için kullanılan burlumbuş ağrı jeli birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Kullanan kişiler burlumbuş otu yorum ve görüşlerini paylaşarak ürünün etkileri hakkında bilgi sunulmasına destek olmaktadır. Kullanıcı yorumları değerlendirildiğin kişilerin kısa süre içerisinde etki gördüğü ve jelin ağrıların hafiflemesine destek olduğu gözlemlenebilmektedir.