Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Uyku Laboratuarı açıldı. Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi uyku laboratuarı Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nden sonra kamuda açılan üçüncü uyku laboratuarı olurken, horlama, uykuda solunum problemi ve uykusunu yeterince alamama gibi rahatsızlığı olan hastaların bir gece boyunca uyku laboratuarında takipleri yapılarak, rahatsızlıkları saptanabilecek. 

Uyku Laboratuarı Sorumlu Hekimi ve Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Merda Erdemir Işık Obstrüktif Uyku Apne Sendromunun son yıllarda önem kazanan ve kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğuna dikkat çekerek; “ Horlama, uykuda solunum sıkıntısı gibi şikâyetleri olan hastalara uyku testi yapılması gereklidir.  Obstrüktif Uyku Apne Sendromunun özellikle kalp ve akciğere olumsuz etkileri vardır. Bunları önlemek için yeni kurulan laboratuarımızda hastalara tanı koyup, gerekli tedavileri yapacağız” dedi.
Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alparslan Alsoy da Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Uyku Laboratuarı olmamasının kendileri için büyük bir eksiklik oluşturduğunu, laboratuarın açılmasıyla bu eksikliğin giderildiğini söyledi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli Devlet Hastanesi’nde 10 yıldır hizmet veren Uyku Laboratuarından sonra Buldan’a da Uyku Laboratuarının kurulmasının sevincini yaşadıklarını belirtti ve Buldan’a daha önce verdikleri sözlerden birini daha hayata geçirdiklerini söyledi. Öztürk: “ Ben de bir göğüs hastalıkları uzmanı olduğum için Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin benim için önemi çok büyük. Denizli’nin ilk uyku laboratuarını 2005 yılında kurmak yine bana nasip olmuştu. Buldan’a Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Merda Erdemir’in atanmasıyla ve doktorumuzun uyku sertifikasının olması dolayısıyla hemen uyku laboratuarının kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Çok şükür bugün açılışını gerçekleştirdik.  İlk etapta tek yatak olarak başlayacağımız uyku laboratuarı ilerleyen zamanlarda ihtiyaca göre iki yataklı olacak şekilde Buldan halkının hizmetinde olacak. Buldan’a hayırlı olsun” dedi.