Koruyucu sağlık hizmetlerinde kullanılan aşıların ve ilaçların temini, hastalara ulaştırılması, hac,umre ve riskli gruplara aşılama hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdüğünü ifade eden Denizli Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Bu kapsamda Denizli’de  doğan tüm bebeklere koruyucu aşıların zamanında ve ücretsiz olarak yapıldığını belirtti. Gebelere, risk altındaki vatandaşlara ve okullarda öğrencilere de aşıların ücretsiz yapıldığını söyleyen Kılınçarslan, “Aşıları 24 saat sistem üzerinden soğuk zinciri takibi yaparak en güvenilir aşıyı sağlıyoruz. Halk sağlığını tehdit eden akut olaylar erken uyarı cevap sistemiyle en kısa sürede müdahale edilmektedir.” dedi.

Kılınçarslan sözlerine şöyle devam etti; 
“İnsandan insana, hayvandan insana ve vektörlerle bulaşan hastalıkların kontrolüne yönelik programlar geliştirilmesi, yürütülmesi, verilerin toplanması, analiz edilmesi, geri bildirimlerinin yapılması, raporlanması, izleme ve takip çalışmalarının yapılması, kontrol programları yürütülüyor. (Kızamık, Kızamıkçık ve Konjenital Rubella Sendromu Eliminasyonu Programı, Çoçuk Felçi Kontrol programı, Maternal ve Neonatal Tetanoz Eliminasyon Programı, Difteri, Boğmaca ve Hepatit B Kontrol Programı,  İnvaziv  Pnömokokkal Hastalıkları Eliminasyon Programı gibi)

“Bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıkların  kaynağının bulunup gerekli kontrol ve önlemlerin alınması oldukça önemlidir. Tüberküloz hastalığının önlenmesi ve kontrolü için verem savaş birimlerimizde yoğun çalışmalarımız sürdürülmekte, hastalığa yakalanan vatandaşlarımızın etkin tedavisi için en etkili tedavi yöntemi olan doğrudan gözetimli tedavi uygulanmaktadır.”