Komşu ilde yaşanan aile dramına ve bir annenin sesine kulak verir diye düşünerek yaptığımız bu haberde, Denizlili yardım sever vatandaşlarımız kayıtsız kalmayacaktır.
 
Göğüs Kanseri bir annenin ve bakmakta olduğu, 17 yaşında cam kemik hastası ve ilkokul 3. Sınıf öğrencisi sağ kulak kepçesi bulunmayan oğlu ile birde yaşlı anneye bakmaya çalışıyor.
 
Bir annenin hasta olan çocukları için verdiği içler acısı hayat mücadelesi Kütahya’da yaşanıyor. Anne Gülsüm Aksal, 35 yaşında, evli ama kocası tarafından terk edilmiş ve nerede olduğu, ne yaptığı hiçbir şekilde bilinmiyor.
 
Anne Gülsüm Aksal, 2 çocuğu ve yaşlı annesi ile birlikte Kütahya Gaybiefendi Mahallesi’nde kirada oturuyor ve 2 aydır işsiz. Çalıştığı fabrika onu sürekli izin aldığı için işten çıkarmış. Annenin tek gerekçesi de çocuğunu hastane’ye götürmek.
 
MUSTAFA CAM KEMİK HASTASI
Oğlu Mustafa Aksal 17 yaşında, yaşının vermiş olduğu doludizgin duygular ile koşmak isterken o’ OSTEOGENEZIS IMPERFEKTA; Yani cam kemik hastası ve aynı imkansızlıklardan dolayı okuyamamış. Tahtanın, öğretmenin hasretini çeken Mustafa okuldan çıkıp annesine sarılmak var iken, okul arkadaşları ile koşup oynamak var iken amansız yakalandığı hastalıkla mücadele ediyor.



ABDURRAHMAN EMİR’İN SOL KULAK KEPÇESİ YOK
İlkokul 3.sınıf öğrencisi olan Abdurrahman Emir Aksal, abisi gibi tam koşma, oynama ve hayatın pembe renkleri ile tanışacağı anda, doğuştan MIKROTİALİ yani sağ kulak kepçesi yok. Babasının aileyi terk etmesinden sonra annenin de işsiz kalması hayatlarını daha da zorlaştırmış.



ANNE GÖĞÜS KANSERİ İLE MÜCADELE EDİYOR
Anne Gülsüm Aksal, eşinin evi terk etmesinden sonra ailesinin bütün yükü üzerine yüklenmişken birde göğüs kanseri ile mücadele etmeye çalışıyor. Sol göğsündeki ileri safhada, sağ ise henüz yeni başlamış olan kanser hastalığından çok çocuklarını düşünüyor. Gülsüm Aksal; “Çocuklarım iyileşsin onlar sağlıklarına kavuşsun. Onların sağlıklarına kavuştuğunu Allah bana görmeyi nasip etsin, ben ölmüşüm, kalmışım hiç önemli değil” dedi.
 
YARDIMLARINA KOMŞULARI YETİŞİYOR
İki çocuk ve kendi hastalığını unutmuş bir anne ne yapacağını, nasıl yapacağını bilmiyor. İşsiz, hiçbir sağlık güvencesi yok. OSTEOGENEZIS IMPERFEKTA(cam kemik hastalığı) tedavisi var mı, yok mu oda bilinmiyor tetkik ve muayene maddi yetersizlikten dolayı tam anlamıyla yapılamamış. Anne Gülsüm, kendi muayenesi, çocukların tedavisi ve ilaç bedellerini nakit karşılaması gerekiyor.  Günlük zorunlu yaşamsal ihtiyaçlarını da komşuları güçleri yettiğince karşılamaya çalışıyorlar.
 
Çalışmak, sonuna kadar yaşam mücadelesini sürdürmek isteyen Aksal, “Ne iş olursa yaparım. Temizlik, çocuk bakımı, arazi işçiliği, yeter ki namusumla alnımın teri ile olsun” dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilgili kurumlarına, Sivil Toplum Kurumları(STK)'na İş adamlarına, hayırsever insanlarımıza sesimizi duyan herkesi bu aileye yardıma davet ediyoruz.
 
Aileye ulaşmak isteyenler için bu ailenin sesini duymamıza yardımcı olan Sayın Hüdayim Güler ( 0.544 490 62 12 ) ile irtibata geçer iseniz direk sizi aileye yönlendirecektir… İlgilenecek olan kurum ve kuruluşlar ile kişilere bu duyarlılığından dolayı haber sitemiz adına şimdide teşekkür ediyoruz.