Botoks cilt gençleştirmeden, kırışıklık tedavisine, kaş kaldırma uygulamasından terleme tedavisine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Hem estetik hem tedavi amaçlı uygulanan botoks birçok tedaviye yardımcı olmaktadır. Botoks tedavi planları kullanım alanının genişlemesine alternatif tedavi olmasına katkı sağlamıştır.

Botoks cilt gençleştirme, yüzde yapılacak değişiklikler için oldukça yaygın kullanılmaktadır. Yaşlanma belirtileri olan cilt kırışıklıklarının giderilmesi en yaygın estetik kullanım alanıdır. Cilde enjekte edilen botoks içeriğindeki vitaminler ciltteki hasarın onarılması ve cildin gerginleşerek gençleşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kaş düşüklüğü için kaşların kaldırılmasında fayda sağlamakta ve çatık kaş görünümünün düzelmesini sağlamaktadır.

Yüz mimiklerini sık kullanan kişilerde göz çevresi, alın ve yüzün genelinde çizgiler oluşur. Bu çizgilerin yok edilmesi içinde botoks ile uygulama yapılmaktadır. Sadece yaşlanma belirtileri değil, yüzde oluşan çizgilerin onarılması içinde uygulanabilmektedir.

Estetik amaçlı kullanım dışında bilinin en önemli tedavi uygulaması terleme sorunu içindir. Aşırı terleme sorunu olan hastalar botoks ile tedavi edilebilmektedir. Bu aşamada öncelik hastalığın teşhisi, sebeplerinin doğru belirlenmesidir. Yapılan araştırmalar sonrasında uzman hekimlerin önerisi ve doğru tedavinin botoks olduğunun belirlenmesi sonrasında uygulama yapılmasında fayda vardır. Terleme sorunu sosyolojik bir rahatsızlık olduğu için bu sorunu artık ortadan kaldırmak botoks ile mümkündür.

Botoks içeriğinde bulunan etken vitaminler sayesinde yenilenen canlı bir cilde kavuşmanızı sağlar. Yaşınız ilerlerken yaşlanmaktan korkmayın, artık yüzünüzde yaşınızı ele veren çizgilerden kurtulabilir canlı ve genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

Her yaşın ayrı bir güzelliği olsa da hep genç kalmak isteriz. Yenilenen canlı bir ciltle mutlu hissedebilir ve istediğiniz cilde kavuşabilirsiniz.