53 yaşındaki Hatice Yeşil, uzun yıllardır böbrek ağrısı çekmekteydi. Sol idrar kanalında ve böbreğinde yüksek miktarda taş bulunan Hatice hanım, farklı sağlık kuruluşlarında daha önce tam 4 kez taş kırma operasyonu geçirmiş ancak yapılan bu operasyonlarda taşı kırılamamış ve ağrıları devam etmiş. Sancıları  gittikçe artan Yeşil, son olarak Denizli  Özel Denizli Cerrahi Hastanesine başvurdu.  

AĞRISIZ VE ACISIZ TAŞ KIRMA YÖNTEMİ

Hastayı muayene eden Op.Dr. Alper Başakçı flexible üreteroskopi yöntemiyle hastayı teavi etmeyi uygun gördü. İnce fiber optik bir tel ile idrar kanalı yolundan girilerek gerçekleştirilen flexible üreteroskopi yönteminde taşın olduğu bölgeye ulaşılır ve cihazın esnek yapısı sayesinde bölgede detaylı bir görüntüleme sağlanır. Yaklaşık 45 dakika  genel anestezi altında gerçekleştirilen bu işlem ile hastanın idrar kanalındaki ve böbreğindeki taşlar açık ameliyata gerek duyulmadan kırılır. Hastalar bir gün içinde günlük faaliyetlerine geri dönebilirler.

Operasyonun ardından  konuşan  Başakçı “Hastamızın idrar yollarından flexible cihazımız ile girdik ve lazer yöntemi ile taşlarını paramparça ettik. İdrar kanalı ve böbrek taşı hastalıklarında idrar yolundan içeri girerek taşın olduğu alana ulaşmaktayız. Endoskopik işlem ile ağrısız ve acısız olarak kesi işlemi olmadan hastalarımızı taşlardan kurtarmakta ve sağlıklarına kavuşturmaktayız.’ dedi.