Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya İntiharı Önleme Günü’nde yaptığı açıklamada Dünyada Her yıl 800 bin’den fazla kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiğini ve bu sayının 25 katı kadar da intihar girişiminin olduğunu vurguladı. Dünya İntiharı Önleme Günü’nün Uluslararası İntiharı Önleme Derneğinin bir girişimi olarak 2003 yılından bu yana düzenlendiğini belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü “intihar eğilimi olan kimselerin yardım almalarını kolaylaştırmak ve toplumda bu konudaki duyarlılığın arttırılması hedeflenmektedir.” dedi. 

Halk Sağlığı Müdürlüğü açıklamasın devamında şunları söyledi; 

 İntihara eğilimli bireylerin her biri toplumun bir parçasıdır. Bazıları toplumla daha fazla bağlantılıdır sosyal bir ağa sahiptir. Diğerlerinin ise insanlarla daha az bağı olabilir ve bazıları toplumdan oldukça izole olabilir. Koşulları ne olursa olsun, savunmasız durumda olan kişiyi desteklemede söz konusu topluluklar çok önemli bir rol oynar.”

“Toplumun üyesi olarak, bir şekilde mücadele etmeye çalışan insanlara dikkat etmek, bunu onlarla değerlendirmek ve desteğe ihtiyacı olan bu insanları kendi anlatım tarzı ve hızına göre hikayelerini anlatmaları için cesaretlendirmemiz gerekmektedir. Nazik bir söz söylemek ve yargılamadan dinlemek fark yaratabilir. İntihar girişiminde bulunmuş kişiler hikayelerini anlatarak diğer insanların hangi söz ve davranışlarının önemli olduğu hakkında bize çok şey öğretir. Genellikle bu kişiler ölmek yerine birinin kendilerine müdahalede bulunup onları durdurmasını istediklerini belirtirler. Çoğu, umutsuzluklarını hisseden ve onlara iyi olup olmadığını soran birilerini aradıklarını söyler. Eğer birisi onlara iyi olup olmadığını sorarsa ona her şeyi anlatacağı ve onun kendisine müdahale etmesine izin vereceği konusunda kendi kendine bir anlaşma yaptığını söyler. Ne yazık ki, bu süreçte kimsenin bunu sormadığını ifade ederler. Ancak bu bireylerin çoğu neredeyse evrensel olarak, "eğer biri bir dakikasını ona ayırsaydı içine girdikleri yörüngenin kırılacağını" söylemektedir.”