Denizli Belediyesi ve Denizli Çölyak Derneği işbirliği ile tespit edilen 120 Çölyak hastasına glütensiz gıda dağıtımı yapıldı.
Çölyak hastalarının buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan gluten isimli proteine tahammül edemediklerini ve glutensiz gıda tüketmeleri gerektiğini kaydeden Çölyak Derneği Şube Başkanı Türkan Satır, bu ürünlerin de çok pahalı olduğunu ve kolay temin edilemediğini söyledi. Satır, "Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Gökoğlan ile bu konuyu görüşerek kendilerinden destek istedik. Belediye Başkanımız bu kapsamda Çölyak hastalarımız için un, kraker, şehriye, kıtır ekmek ve makarnadan oluşan paketler hazırlatarak Çölyak hastalarına dağıtmamıza destek oldu. Şu anda Denizli'de 120'nin üzerinde tespit edilen Çölyak hastamız var. Tespit edilemeyen hastalarımız için de farklı projeler üreterek hasta vatandaşlarımıza yardımcı olacağız" dedi.
Denizli Belediyesi olarak Çölyak Derneği ile ortaklaşa çalışma yaparak Çölyak hastalarına yardımcı olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, "İlimizde tespit edilen 120 Çölyak hastası olmasına karşın ilçelerimizde ve köylerimizde tespit edilemeyen Çölyak hastalarımız da var. Bu konuda da Belediyemiz ve Çölyak Derneği ortak çalışmalar içerisinde olacaktır. Çölyak Şube Başkanımızın talebi üzerine ilk etapta 120 paket hazırlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Glütensiz üretim yapabilecek olan bir fırın bulduğumuz takdirde hastalarımız en başta ekmek bulma sorununu çözmüş olacak’’ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından çölyak hastalarına hazırlanan paketler teslim edildi.