Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Engin Çiftçi, bel ve boyun fıtıklarına bağlı ağrıların toplumda çok sık ve yaygın olarak görüldüğünü kaydederek, bu rahatsızlıkların tedavi edilmediği takdirde ileride felç durumlarına yol açabileceğini söyledi. 
Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Engin Çiftçi ağrının, toplumda en çok karşılaşılan sorunlardan biri olduğunu ve ağrıların en çok bel, boyun, sırt bölgesinde görüldüğünü söyledi. Dr. Çiftçi, ağrıların önemli bir kısmının sebebinin bel fıtıkları ve boyun fıtıkları olduğunu ifade ederek,"Bel ve boyun fıtıklarının önemli bir kısmının sebebi, ağır işler sonucunda boyuna ve bele binen yükün, orada basınç oluşturmasına bağlı omurga kemikleri arasında bulunan disklerin fıtıklaşmasıdır. Bu fıtıklar, ters bir hareketle, ağır yük kaldırmayla, hapşırma bazen de tuvalette ıkınmayla oluşabiliyor. Bu yüzden bunlara dikkat etmek gerekir. Bazı insanlarda hiçbir zorlama olmadığı halde ailesel olarak fıtık gelişebilmektedir. Yani ailenin neredeyse tüm fertlerinde bu tür rahatsızlıklar görülebilmektedir" dedi.

ÇEŞİTLİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Bel ve boyun fıtıklarında çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu dile getiren Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Engin Çiftçi, fıtıkların önemli bir kısmının ameliyatsız olarak tedavi edilebildiğini belirterek, "Ancak bel ve boyun fıtıkları olan hastalar, medikal tedaviden yani fizik tedaviden, ilaç tedavisinden ve ağrı tedavisinden fayda görmemişse hastalarda ciddi kuvvet kayıpları yani halk arasında ‘felç’ denen durumlar ortaya çıkmaya başlamışsa acil ameliyatlar gerekebilir. Hastanemizde bu fıtık ameliyatları iyi bir şekilde yapılabilmektedir. Hastalar bazen ameliyatlardan çekinip, korkmaktadır. Ancak korkulacak, çekinecek bir sorun yoktur. Yıllarca ağrı çekerek fıtıkla yaşamaktansa, ameliyat olmak daha iyi bir çözümdür. İş kayıpları engellenir, sporlarını daha rahat yaparlar, hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Ve normal hayatlarını, ağrısız bir şekilde, oluşabilecek felç gibi durumlar önlenmiş bir şekilde devam ettirirler" diye konuştu.
Denizli bölgesinde kırıkçı ve çıkıkçılara 'bel çektirme' vakalarının çok olduğunu belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Engin Çiftçi, hastaları bel fıtığında işin ehli olmayan kişilere gidilmemesi konusunda uyardı. Dr. Çiftçi, eğer bir bel fıtığı varsa ve ameliyat gerekmiyorsa işin uzmanına danışmadan kesinlikle bel çektirme işinin yapılmaması, eğer yapılacaksa da uzman kişiler tarafından yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.