Pamukkale Üniversite Hastanesi Endokrinoloji BD. Öğretim Üyesi Şenay Topsakal hastalara bu konuda uyararak açıklamalarda bulundu; bayram süresince aşırı yemekten ziyade az ve sık yememiz daha doğru olacaktır. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yenilmemeli.

Bayram ziyaretlerinde ise geleneksel olarak tatlı ikramı olacağından kahvaltıda şeker, bal vb. tatlı besinlerin bulundurulmaması yararlı olacaktır.

Topsakal, Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az yağlı peynir tercih edilmelidir. Haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Sucuk, salam, sosis vb yağlı besinlerden, börek vb. hamur işi gıdalardan sakınılmalıdır. Besinler iyi çiğnenmeli, yemekler hızlı yenilmemelidir. Böylelikle hazımsızlık önlenmiş olur. Sıvı alımını özellikle su tüketimini artırmamız bu arada yüksek kalorili şekerli içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Sahur alışkanlığımızı bırakıp  gece yeme terk edilmelidir.

Tatlılar bu bayramın vazgeçilmez ikramlarıdır. Ancak kalp hastaları şeker hastaları, kilolu hastalarımız ve tansiyon hastaları başta olmak üzere tüm halkımızın aşırı tatlı tüketimine dikkat etmeleri gerekmektedir. Diyetlerin bozulmaması daha rahat bir bayram geçirmemizi sağlar. Mümkünse evde yapılmış az şekerli tatlılar tüketilmeli , büyük porsiyonlardan kaçınılmalı ve şeker hastaları için tatlandırıcılı yada şekersiz ikramlar hazırlanmalıdır. (meyveler, evde yapılmış meyve suları, ayran…) .Aşırı sıcaklar ve ağır yemekler sağlığımız açısından risk oluşturmaktadır.
Çay, kahve fazla tüketilmemeli, Dr. Topsakal  uykuya önem verilmeli aşırı yorgunluk ve uykusuzluktan kaçınılmalı ve ilaçların kesinlikle aksatılmaması konusunu vurguladı ve tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutladı.