Merkezefendi Belediyesi tarafından, Arefe günü dahil bayramın 3 günü 24 saat esaslı 50 mahallede yapılan ilaçlama çalışmasında parklar, çöplük alanları, çöp konteynırları ve sulak alanlar ilaçlandı.

İlçe genelinde vatandaşların sivrisinek, karasinek ve diğer haşereler ile ilgili şikâyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla haşereyle mücadelede yoğun bir çalışma gerçekleştiren Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama çalışmalarını bayramda da sürdürdü.  İlaçlama araçları bölgedeki, mesirelik alan, çöp konteynerleri, sulak alanları gece-gündüz ilaçladı. Karasinek ve sivrisineklerin üremesini engellemek için yürütülen çalışmalarda çocuk parkları, mesirelik alanlar, çöplük alanları, çöp konteynırları, dere, gölet, kanal, foseptik, bodrum suları gibi sucul ortamlar ile gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları titizlikle ilaçlandı. Bayram süresince ekiplerin 3 bin hektar alanı ilaçladığını kaydeden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “ İlçemizde rutin ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Bayram nedeniyle vatandaşlarımızın rahatsızlık duymaması için gece-gündüz ilaçlama çalışmaları yaptık” dedi.

 “Ekiplerimiz dur durak bilmeden çalışıyor”

İlaçlamanın halk sağlığına uygun koşullarda yürütüldüğünü de söyleyen Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak, halk ve çevre sağlığı açısından, sıtma, tifo, tifüs, veba, kolera, tüberküloz gibi hastalıkları oluşturabilen haşere ve vektörlerle mücadele kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede, özellikle sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerlerle mücadele ediyoruz. Özellikle dere, gölet, kanal, foseptik, bodrum suları gibi sucul ortamlar ile gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi habitat alanlarda uygulamalar yapılmaktadır. Bu mücadele esnasında Sağlık Bakanlığından ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılmaktadır. Bundan sonraki süreçte de mücadelemiz düzenli bir şekilde devam edecek” diye konuştu.