Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’ne başvuran 48 yaşındaki Şaban K.‘ya hem safra kesesi, hem de kasık fıtığı ameliyatı kapalı olarak aynı zamanda yapıldı.
Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’ne hazımsızlık, sırta vuran ağrı, karın ağrısı ve kasıkta şişlik şikayetleriyle başvuran Şaban K.’ya yapılan tahlil ve tetkikler sonunda safra kesesinde taş olduğu, hazımsızlık ve karın ağrısının da taşlardan kaynaklandığı, kasıktaki şişliğin kasık fıtığına ait olduğu belirlendi. Ameliyata alınan Şaban K., 1,5 saat süren operasyon sonucunda sağlığına kavuşturuldu. Ameliyatı yapan Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Can Avni Karaca, iki ameliyatı eş zamanlı olarak yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kapalı safra kesesi ameliyatı için açılan deliklere ek olarak başka hiçbir delik kullanılmadan fıtık onarımının da eş seansta gerçekleştirilmesi hastanın ikinci bir ameliyata olan ihtiyacını ortadan kaldırmış oldu. İki ameliyatın kapalı olarak yapılması hastanın ameliyattan sonraki gün taburcu olabilmesini ve normal günlük aktivitelerine kısa zamanda dönebilmesini sağladı. Ameliyatın bu şekilde yapılmasının avantajı ise hastanın tek bir defa anestezi alarak zaten standart olarak safra kesesi ameliyatında açılandan daha fazla bir giriş deliği kullanılmadan fıtık hastalığının da giderilmesi ve ameliyatlar kapalı gerçekleştirildiğinden hastanın normal yaşamına erken dönebilmesi oldu. Ayrıca, açık ameliyatta olduğu gibi hastada büyük bir kesi yapılmadığından hastanın ameliyat sonrası ağrıları daha az olduğu gibi açık ameliyatta çoğu kere gerek duyulan hortum kullanılmamaktadır." 
Ameliyat olan Şaban K. de sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu şu anda herhangi bir rahatsızlığının kalmadığını söyleyerek Genel Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti.