Düşme sonucu kalçasında ağrı hisseden 110 yaşındaki Ümmühan Tok yakınları tarafından Servergazi Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Acil Servis’te yapılan muayene ve tetkiklerinde kalça kemiğinin kırılmış olduğu saptandı.  Ortopedi servisine yatışı yapılan Ümmühan Tok’un yakınları Ortopedi Uz. Dr. Sefa Kösem tarafından bilgilendirilerek, kalça kemiğinde oluşan kırığın ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Hastanın yaşı gereği ameliyatın riskleri göz önüne alınarak ameliyat öncesi Kardiyoloji Uz. Dr. Şule Koçyiğit, Anestezi Uzmanları Dr. Deniz Turan ve Dr. Gökhan Peker tarafından hasta değerlendirildi. Yakınları tarafından onay alındıktan sonra ameliyata alınan Ümmühan Tok başarılı geçen operasyon sonucunda sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi Uz. Dr. Sefa Kösem şunları söyledi: “ Ümmühan Tok ninemiz bize geldiğinde kalçasında kırık vardı. Hastamızın yaşı itibariyle riski bir ameliyattı. Ailesinden onay alarak genel anestezi almadan belden itibaren hastamızı uyuşturarak yarım saat gibi kısa bir sürede kapalı yöntemle hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Hastamızı en kısa zamanda taburcu edeceğiz. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum. Kalça kırığı genellikle yaşlı hastalarımızda görülmektedir. Bu yüzden kemiklerimizin sağlığını korumak için hareketli yaşam sürmek ve fazla kilo almamak gerekir” dedi. 

Ümmühan Tok’un torunu Ali İhsan Pala da; “Ninemi düşme sonucu Babadağ’dan acilen Servergazi Devlet Hastanesi’ne getirdik. Ben zannettim ki doktor bize ninemizin öleceğini söyleyecek. Ama böyle olmadı. Doktorlarımız risk aldı ve ninemizi sağlığına kavuşturarak tekrar bize bağışladılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.