Başkan Zolan, GEKA tarafından finanse edilen Atık Su Arıtma Tesisi Alt Yapı Güçlendirme Projesi (ATAG) çerçevesinde yapılan kapanış toplantısına katıldı.
  Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki toplantıya Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Mahmud Güngör, Mustafa Gökoğlan, Nilgün Ök, Aytaç Turgut ile GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner ile çok sayıda davetli katıldı.
  Toplantı sonrası Atık Su Artıma Tesisi gezildi. Başkan Zolan ve beraberindekiler tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, 590 bini GEKA destekli 1 milyon 268 bin 730 liraya mal olan ATAG projesi tesisi açıldı.
   Denizli Belediye Başkan Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, çıkılan hizmet yolunda Denizli’ye yeni bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, şöyle dedi:
‘En temiz kente, en çevreci kente, geleceğini düşünen, çocuklarını düşünen sağlığa ve geleceğe önem veren bir belediye bu tür yatırımlar yapması gerekiyor. Biz her zaman olduğu gibi bu yatırımları artırarak sürdürüyoruz. Atık Su Arıtma Tesisimiz devreye girdikten sonra bazı atıkları devreye alamıyorduk. Kot farkından dolayı alamadığımız atık suları tesisimize alır hale geldik. Artık daha fazla atık suyu arıtıyoruz. Sitemi tam kapasite çalışır hale getirdik. Bunu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile birlikte yaptık. GEKA’ya sunduğumuz proje kabul gördü. Sonuçta bu tesis ortaya çıktı. Kot farkıyla kaçan suyun tamamı artık arıtılacak. Ben çocuklarımıza, geleceğimize ve Denizli’mize hayırlı olsun diyorum. İnşallah gelecekte daha yaşanabilir ve daha temiz bir çevre olacak.’
   GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner de, çevresel faktörleri gözeten insanı alt yapının yapıldığı, yaşanabilir bir şehrin insanlara sunulması gerektiğini kaydederek, ‘Bu proje bizim için önemlidir. Bu proje yaşanabilir bir şehirdeki insanlara sunulması gereken hizmetin en güzel bir örneğidir. Hepimize hayırlı olsun’ dedi.
   Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör de, proje hakkında bilgi verdi.
Başkan Zolan açılış sonrasında atık suya giren ve tesisten çıkan suyu basına gösterdi. Atık Su Arıtma Tesisi’nden çıkan suyun 1. sınıf tarımsal sulama amaçlı kullanıldığını kaydeden Başkan Zolan, çıkan suda yaşayan balıkları gazetecilere gösterdi.