Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen kermesin açılışını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Alzheimer hastalığı ile ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak için üzerimize ne düşüyor ise yapmaya hazırız" dedi. 
Toplumun dikkatini çekmek için gerçekleştirilen etkinlik için dernek yöneticilerini kutlayan Başkan Zolan, herkesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde açılan kermesi ziyaret etmeye ve derneğe destek olmaya davet etti. Türkiye'de ortalama yaşam süresinin artığına ve süre arttıkça da yaşlı bakımının önemli bir konu haline geldiğine dikkat çeken Başkan Zolan, "Öncelikle Alzheimer Derneği üyelerini tebrik ediyorum. Toplumsal farkındalığı artırmak için yapılan böylesi bir etkinliğe katıldığım için de son derece memnunum" diye konuştu. Türkiye'de hayat standartlarının yükseldikçe yaş ortalamasının da yükseldiğine işaret eden Başkan Zolan, "Bu durumun birileri tarafından önemsenmesi ve kamuoyuna yansıtılması gerekiyor. Alzheimer Derneği de toplumsal bilinci artırmak için elinden geleni yapıyor, en iyi şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Verilen gayret için tüm dernek üyelerimizi kutluyorum" diye konuştu.
Toplumsal duyarlılığı artırmak için Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşeni yapacağını belirten Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir başlangıç olur inşallah. Yaşlılarımızın daha güzel mekanlarda, daha uygun şartlarda yakınları ile birlikte günlerini geçirmelerini sağlarız. Alzheimer hastalarımızın en büyük problemi gündüzleri yakınları ile birlikte olmalarını sağlamak. Bu sağlandığı takdirde daha iyi sonuçlar ortaya çıkacaktır. Dernek üyelerimizin bir yaşam merkezi beklentisi var. Biz kurum olarak bunun fizibilitesini ortaya çıkarmak için çalışıyoruz." Denizli'de yaşlı bakım evinin olmasını arzu ettiklerini ifade eden Zolan, "Bu işin lokomotifi Büyükşehir Belediyesi olsun istiyoruz. Belediye olarak öncülük etmek istiyoruz. Yaşlılarımızın, geleceğimize emek veren insanlarımızın daha iyi şartlarda olması şart. Ömür boyu bu ülkeye, bu şehre hizmet veren insanlarımızın daha iyi yaşam alanlarında olması için çalışıyoruz" dedi. Konuşmanın ardından kermesin açılışını gerçekleştiren Başkan Zolan, beraberindekilerle standları gezerek incelemelerde bulundu.