Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uz. Dr. Alpaslan Çalışkan'ın davetlisi olarak Denizli'ye gelen Prof. Dr. Klaus Goeschen, Kadın Doğum Servisi çalışanlarını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İdrar kaçırma ve sarkma problemi olan iki hastanın ameliyatına da giren dünyaca ünlü profesör, uygulanan yöntemin detayları hakkında bilgi verdi.

Pelvik Taban Cerrahisi yöntemiyle rahim, idrar kesesi sarkması, kalın barsak sarkmaları ve idrar kaçırma gibi problemi olan kadınların başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini belirten Goeschen, her 4 kadından 1'inde bu tür problemlerin yaşandığını belirtti. Goeschen, "İdrarımı tutamıyorum, saat başı tuvalete gidiyorum,

korkumdan sokağa çıkamıyorum, komşuya gidemiyorum ya da aşağıda elime gelen bir şeyler varmış gibi hissediyorum gibi cümleler kadınların en

çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Bu durum sadece ileri yaştaki kadınları değil aynı zamanda doğum sonu her 3 kadından 1'inde idrar kesesi ile ilgili sorunlar yaşanabilmekte ve bunların çok azı normale dönebilmektedir" dedi.

İdrar kaçırma, genital sarkma gibi problemlerin toplumda tabu olarak görüldüğünü ve çok az hastanın yardım istediğini belirten Goeschen, "Bu tür rahatsızlıklar kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Utanma, kendine güveni yitirme ve partnerlerinin problemleri fark etme korkusu gibi nedenler bu kişilerin cinsel yaşamlarını ciddi şekilde kısıtlamaktadır. Problemlerin artmasına rağmen hasta şikayetlerini doktora veya yakınındakilere anlatmaktan utanmakta, diğerleri de kendi yaşında bu problemlerin normal olduğunu düşünmektedir" ifadelerini kullandı.

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uz. Alparslan Çalışkan da Prof. Dr. Klaus Goeschen'nin Denizli Devlet Hastanesi'ne yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Goeschen'den öğrendikleri yöntemi 5 yıldır Denizli Devlet Hastanesi'nde başarıyla uyguladıklarını belirten Çalışkan, "Klaus Goeschen dünya tarafından tanınmış, uyguladığı yöntemle sayısız hastaya başarılı ameliyatlar yapmış, 300'den fazla uluslararası yayını bulunan, 20. yüzyılın seçkin insanları gibi ödülü bulunan önemli bir hocamız. Böyle büyük bir hocamızı ağırladığımız için Kadın Doğum Servisi olarak çok mutluyuz. Günümüzde kadınların en önemli sorunlarının başında gelen idrar kaçırma, genetik organ sarkması gibi problemleri hocamızdan öğrendiğimiz yöntemle Denizli Devlet Hastanesi'ne gelen hastalarımızın korkulu rüyası olmaktan çıkardık" diye konuştu.