Muğla'nın Fethiye ilçesinde, zihinsel engelli bir kadının evinde topladığı bir kamyon dolusu çöp, belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Pazaryeri Mahallesi Süleyman Bulvarı'nda bir evde oturan Sultan Yelmer'in evinden gelen köyü kokulardan rahatsız olan çevre sakinleri, Fethiye Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne şikayet etti. Bunun üzerine Temizlik İşleri ekipleri, Yelmer'in evine giderek inceleme yaptı. Kokudan içeriye girmekte zorlanan ekipler, çöp yığınıyla karşılaştı. Yıllardır topladığı bütün eşyaları evinde biriktirdiği öğrenilen Yelmer'in evinden, bir kamyon dolusu çöp çıktı. Evde Temizlik İşleri'nin ardından Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de çalışmaya devam etti. Toplanan çöpler, katı atık depolama tesisine götürüldü.

Akrabası oyan Ayşe Yelmer, eve girmek istediklerini ancak Sultan Yelmer'in sokmadığını belirterek, "Dört kardeşi var. Kimseyle görüşmüyor. 19 yaşındayken bir rahatsızlık geçirdi, o zamandan sonra akli dengesinde bir sorun oldu. Evin dışından bile kokudan geçemiyoruz, içi de çöplük gibi.” dedi.