Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlıklı Kentler projesi kapsamında çağımızın amansız hastalığı kanser ile ilgili seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen Kanser, Erken Tanı ve Toplum Sağlığı Semineri'ne Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Meydan Acımış, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve davetliler katıldı.

Doç. Dr. Acımış, kanser hastalığının toplumumuzda görülme sayısının gitgide arttığını ifade ederek, her yıl ortalama 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ve erken teşhisin hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Acımış, “Bu hastalık yaşam süresini hem etkiliyor hem de kısaltıyor. Bir ay içerisinde 10 kilo birden kaybettiyseniz, ateş, halsizlik, ağrı ve vücudunuzda hissedilen kitle ya da kitleler var ise en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız” dedi. 

Büyükşehir, sağlık alanında da örnek çalışmalar yürütüyor

Son yıllarda toplumda sık görülmeye başlanan ve erken teşhiste tedavi şansı yüksek olan kanser ile toplum sağlığının korunmasının öneminin değerlendirildiği seminerde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, sağlık alanında yaptığı yatırım ve eğitim çalışmalarıyla Büyükşehir Belediyesinin örnek olduğunu belirtti.