HABERDENİZLİ.COM

Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uz. Dr. Okan Er Kardiyoloji Servisi’nde bulunan acil servise gelen kalp krizi vakalarına dakikalar içinde koroner anjiyografi uygulayarak müdahale yaptıklarını belirtti.

Er; “ Kalp krizi kalbi besleyen koroner damarların ani tıkanması sonucu oluşur ve hemen müdahale edilmediği taktirde ölümle sonuçlanabilir, Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır. Acil servise ulaşan kalp krizi geçiren hastalarımıza anjiyografi ünitemizde balon ve stent tedavisi, geçici ve kalıcı kalp pili ile boyun ve böbrek damarlarının anjiyografik işlemlerini yapılıyor.

Uz. Dr. Okan Er, Ayrıca  Kardiyoloji Polikliniklerinde bay ve bayan ayrı ünitelerde olacak şekilde Elektrokardiyogram (EKG), Ekokardiyogram(EKO) ve 2 adet efor testi cihazı ile koşu testi yaptırabiliyoruz. Yine hastane bünyesinde bulunan 10 adet ritim holter ve 5 adet tansiyon holter cihazları ile ritim bozukluğu ve yüksek tansiyon hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Ayrıca özel bir hortum yutturularak yemek borusundan kalbin ve kalbe ait yapıların görüntülendiği transözefageal eko (TEE) tetkikini de kardiyoloji uzmanı arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.  

4 Kişiden oluşan tim 7/24 Hizmet Veriyor

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli de Kardiyoloji Kliniğinde bir kardiyoloji uzmanı, 2 hemşire ve bir teknisyenden oluşan Acil Anjiyo Müdahale Timinin her zaman hazır beklediğini söyleyerek; “ Kardiyoloji Kliniğimiz 8 uzman hekimi, 26 yatak kapasitesi, 10 yataklı Koroner Yoğum bakım Ünitesi, 2 Anjiyografi Ünitesiyle birlikte 7/24 hizmet vermektedir.

Kardiyoloji servisinde 2013 yılından bu yana 14 bin 977 hastaya koroner anjiyografi yapılırken, bu hastalardan 5 bin 414’üne stent takıldı. Yine  Acil Anjiyo Müdahale Timimiz kalp krizi geçirerek hastanemize gelen 2 bin 78  hastaya dakikalar içinde anjiyografi işlemini yaparak tekrar hayata tutunmalarını sağlamıştır” dedi.