13 Eylül’de gerçekleşecek turnuva öncesinde takımın yeni oyuncusu Kenneth Franklin Boynton ilk kez ve Tony Bernard Earliyer de bazı kontroller için,Sinpaş Denizli Basket’in resmi sağlık sponsoru olan Denizli Cerrahi Hastanesi’nde  sağlık kontrolünden geçtiler.
Motivasyonlarının oldukça yüksek olduğu gözlenen basketbolcular, takımın tecrübeli ismi, Genel Menejeri Kıvanç Ayvalıoğlu ve Cerrahi HastanesiBasın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Şule Akan ile birlikte kontrollerini yaptırırken sempatik davranışları ile de dikkat çektiler.
İsrail’de 2 yıl, Fransa’daki 1 yılın ardından da Sinpaş’a transfer olan Kenneth Franklin, Florida Üniversitesi mezunu ve aynı zamanda da, üniversite tarihinin en çok sayı atanskorer basketbolcusu unvanını taşıyor.
Denizli’yi çok beğenen sporcu,” buradaki insanlar bana çok iyi davranıyorlar. Özellikle güneşi sevdiğim ve öyle bir yerden geldiğim için de iklim rahatsız etmedi. Geçen yıl Fransa’da hava çok kötüydü. Ama burada iyi hissediyorum.” dedi. Türkiye’deki basketbolle ilgili olarak da, çok fazla bilgisi olmadığını, bu ligdeki oyuncuları da araştırdığında, zaten saygı duyduğunu ama onlarla ilgili bilgileri öğrendikçe daha da çok saygıduyduğunu ifade ederken, “bu sezon hedeflerinin de sadece kazanmak, kazanmak, kazanmak olduğunu” söyledi.
Sinpaş Basket oyuncuları, Cerrahi Hastanesi’nde Ortopedik, Dahiliye Kardiyolojik ve diğermuayenelerinin yanısıra, kan tahlilleri, EKG ve Efor Testlerini tamamlayarak, uzmanların değerlendirmelerinin ardından, sonuçların iyi olması ile birlikte, neşe içinde ayrıldılar.
Öte yandan; Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan 18 takımın katılacağı Federasyon Kupası maçları 13 -18 Eylül günleri arasındaDenizli’de 3 farklı salonda oynanacak. Sinpaş Denizli Basket’in bulunduğu B grubu maçları PAÜ Arena'da oynanacak ve B grubunda Eskişehir Basket, Tofaş, Bandırma Kırmızı, Sakarya BŞB. ve İstanbul Dsiyer alıyor. A ve C grupları da; Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu ve Hasan Güngör(Dokuz Kavaklar) Spor Salonu’nda gerçekleşecek.