HABERDENİZLİ.COM

Denizli Özel Cerrahi Hastanesine Nefes darlığı şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Neslihan Peker, Hastanede yapılan tetkikler sonucunda Aort Anevrizması teşhisiyle Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı ve Op. Dr. Merih Yılmaz tarafından ameliyat edildi.

Hastaneden yapılan açıklama ise, Hasta nefes darlığı şikayeti ile hastanemize başvuran, hastanın Kalp damar hekimlerimizin muayenesinin ardından hastaya efor testi, EKG çekimi yapıldı. Bunların ardından anjio olan hastanın aort damarlarının patlamak üzere olduğu ve acil olarak  ameliyat olması gerektiği bildirildi. Alanında uzman kalp damar hekimlerimizin yapmış olduğu ameliyat 7 saat sürdü.

Küçük bir keşiden girilerek aort anevrizması olan hastanın aynı zamanda kalp kapakçığı da biyolojik kapak ile değiştirildi. Hastanede bu gibi büyük ve zorlu ameliyatların başarılı bir şekilde yapıldığını belirten Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı ve Op. Dr. Merih Yılmaz, hastanın durumunun gayet iyi olduğunu ve şikayeti olan hastaların korkmamaları gerektiğini mutlaka uzman doktora gitmelerini tavsiye etti. Hasta 2 gün yoğun bakımda, 6 gün serviste kaldıktan sonra, sağlıklı bir şekilde memleketi olan Afyonkarahisar’a geri döndü.

7 Saat Süren Operasyonla Sağlığına Kavuştu

7 Saat Süren Operasyonla Sağlığına Kavuştu