Muğla'nın Fethiye ilçesinde 7 aylık hamile bir kadın, eşi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Dayakçı koca jandarma tarafından ifadesi alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen kadın ise düşük riski nedeniyle Antalya'ya sevk edildi.
Fethiye'nin Kemer beldesinde yaşayan Özlem Çetin(21), dün gece Kemer Jandarma Komutanlığı'nı arayarak 2 yıl önce evlendiği eşi İ.Ç.'den şiddet gördüğünü ihbar etti. İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Çetin'in evine gidince 7 aylık hamile olan kadının dövüldüğünü gördü. Kadın 112 acil servis ambulansı ile Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü, kocası da gözaltına alındı. Hamile eşini dövdüğü iddiası ile karakolda sorgulanan İ.Ç., nöbetçi savcı tarafından serbest bırakıldı.
Eşi tarafından darp edilen Özlem Çetin'in hastanedeki tedavisinde yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar olduğu gözlendi. Karnındaki bebeğinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Çetin, doktorları tarafından Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Antalya'ya sevkinden önce yaşadıklarını anlatan Çetin, kocası tarafından banyoda soğuk suyla ıslatılarak dövüldüğünü söyledi. Kocasının kendisini dövmesine sebep olarak kaynanasını gösteren Özlem Çetin, "Sürekli olarak kocamın kız kardeşinin çocuklarına bakmam konusunda baskı alıyordum. Bu nedenle eşimle sürekli kavga ediyorduk. Ben 7 aylık hamileyim. Kendime zor bakıyorken başkasının çocuklarına yetemeyeceğimi söylediğimde kocam tarafından dövülüyordum. En son dün gece beni soğuk suyla ıslatıp dövdü. Daha sonra beni bir odaya kapattılar. Ben bulduğum bir telefonla jandarmayı aradım. Beni buraya getirdiler, kocamı da karakola götürmüşler. Ama ben daha hastaneden çıkmadan eşimin serbest bırakıldığını öğrendim. Hayatımdan endişe ediyorum. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum. Ben öldükten sonra değil şimdi sahip çıkmasını istiyorum." dedi.
Özlem Çetin'in babası Mehmet Garip Akbaş da kızını hastanelik eden İ.Ç.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Türkiye'de pek çok örneği olmasına rağmen şiddet gösteren kocanın elini kolunu sallayarak dışarıda gezdiğini anlatan baba Akbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e seslenerek kızının hakkını korumasını istedi.