Pamukkale Üniversitesi Hastanesine Görmesindeki ileri derecedeki azalma nedeniyle kliniğe başvuran 58 yaşındaki Abdurrahman Uz’ a ileri keratokonus hastalığına bağlı korneada skar oluşumu ve saydamlık kaybı teşhisi konularak kornea nakli ameliyatı gerçekleştirildi.
Kornea nakli ameliyatını yapan Göz Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Yağcı, ameliyat ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hastalarımızın gözlerinden şekli bozulmuş ya da saydamlığını yitirmiş kornea dokusu çıkarılarak yerine kadavradan alınan sağlıklı korneanın yerleştirilmesi işlemi yapılmaktadır. Kornea gözün en öndeki saat camı şeklindeki şeffaf kısmı olup, çeşitli hastalıklara bağlı olarak zamanla saydamlılığını yitirmekte ve buna bağlı olarak görme kaybı gelişmektedir. Görme kaybının giderilmesi için kadavradan alınan sağlıklı korneanın hastalıklı korneanın yerine konulması ile gerçekleşen bu ameliyatla hastalarımız daha iyi görmeye başlayacaklar” dedi.
Başarılı geçen ameliyatlar sonunda ekibine teşekkür eden Doç. Dr. Ramazan Yağcı, göz bankasının üniversite bünyesinde kurulmasıyla birlikte kornea nakillerinin hız kazanacağını belirtti.