Isparta’da yaşayan 50 yaşındaki Şaziye Selek, kalp kapak hastalığı ve nefes darlığı şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonunda, Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Op. Dr. Murat Alten ve Op.Dr. Türkan Demir’den oluşan ekip tarafından hastaya, mitral kapak replasmanı ameliyatı yapılması kararlaştırıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren ekipte yer alan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Denizli Devlet Hastanesi’nin, kalp kapak ameliyatlarında da tercih edilen bir merkez haline geldiğini söyledi. Saçkan, kalp kapak hastalıklarının açık kalp cerrahisinde koroner by pass ameliyatları sonrası en çok yapılan ameliyatlar olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hastanemizde AVR (Aort Kapak Replasmanı) ve MVR (Mitral Kapak Replasmanı) gibi kalp kapak ameliyatları başarıyla yapılmaktadır. Ayrıca, Denizli ve ilçeleri ile Uşak, Afyon, Burdur, Nazilli, Fethiye gibi il ve ilçelerden de hastanemize hastalar başvurmaktadır. Son olarak Isparta ilinden hastanemize başvuran 50 yaşındaki hastaya, mitral kapak replasmanı işlemini başarıyla yaptık. Hastamız ameliyat sonrası 4. saatte solunum makinesinden ayrıldı. İlk gün yürütüldü. Şimdi de taburcu olmasını planladık”
Hasta Şaziye Selek de nefes darlığı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvurduğunu, burada kalp kapak hastalığı teşhisi konduktan sonra gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştuğunu söyledi.