Denizli’nin, Acıpayam Devlet Hastanesinde kalça protezi ameliyatı olan 85 yaşındaki Fatma Güngör sağlığına kavuştu. Basit bir düşme sonucu Acıpayam Devlet Hastanesi’ne başvuran ve yapılan tetkiklerden sonra yaşı gereği sol kalçası kırıldığı anlaşılan Fatma Güngör, ilçede 5 yıl aradan sonra ilk kez yapılan başarılı bir kalça protezi ameliyatı sonunda sağlığına kavuşturuldu.
Ameliyatı gerçekleştiren Acıpayam Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Cengiz Erdemir, yaşlılarda basit düşmelerin kalça kırıklıklarıyla sonuçlanabildiğini bu tür durumlarda kalça protez ameliyatlarının öneminin büyük olduğunu belirterek, "85 yaşındaki Fatma Güngör isimli hastamızın, basit bir düşme sonucu, yaşı gereği sol kalçasının kırıldığını muayene ve filmle tespit ettik" dedi.
Anestezi, kardiyoloji ve nöroloji uzmanı hekim arkadaşlarıyla birlikte ameliyata karar verdiklerini anlatan Erdemir, şunları söyledi: "İlçemizde son 5 yıldır hiç yapılmamış olan kalça protezi ameliyatını anestezi ve cerrahi ekibimizle birlikte başarıyla uyguladık. Ameliyat sonrası birinci gün hastamızı yürüttük, birkaç gün içinde de taburcu olması planlanmaktadır. Bundan sonra amacımız, Acıpayam ve çevresinden protez ameliyatları için Denizli merkezine gitmek zorunda kalan hasta sayısını azaltarak, hastanemizde her türlü ortopedik ameliyatı uygulamak olacaktır."