Özel Denizli Tekden Hastanesi'nde  Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bayram Çırak ve Op. Dr. Yurdaer Doğu 4 günlük yeni doğan hastasında bulunan 8 cm’lik Sakrokoksigeal teratom (yenidoğanlarda en sık karşılaşılan germ hücreli tümör) ‘ü almak için önemli bir operasyon gerçekleştirdi.
 Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Bayram Çırak ve Op. Dr. Yurdaer Doğu beyin ve sinir cerrahisinin bazı ameliyatlarında disiplinli çalışmak gerektiğini belirterek  "Bu vakada olduğu gibi beyin ve sinir cerrahisi operasyonları ekip çalışması gerektirmektedir. Hasta profilimize göz atacak olursak bizlere genelde hastalığına başka merkezlerde çare bulamamış insanlarımız başvuruyor. Yine buna benzer gerçekleştirdiğimiz bir ameliyat olan yeni doğan hastamızın bu ameliyatı da başarıyla gerçekleşti. Bebek hastamız bize Denizli Devlet Hastanesi’nden belinde kist bulunduğuna dair bilgi ile geldi. Bizlerin yaptığı muayene ve tetkikler sonucunda hastamızda Sakrokoksigeal teratom (SKT), dediğimiz bebeklik çağının anne karnında büyüyen tümör olduğunu tespit ettik. Hasta yeni doğan anestezisi, yeni doğan yoğun bakımı (ameliat öncesi ve sonrası bakım için) ve yeni doğan nöroşirürjisi kliniklerinin ortak çalışması ile başarılı bir ameliyat geçirdi”dedi.
Özel Denizli Tekden Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde uzman hekimlerin takibinde bulunan y4 günlük bebek hastasının kısa sürede sağlığına kavuşacağı belirtildi.