Denizli'de Karşıyaka Mahallesi'nde oturan 30 Ekim 2014'te dünyaya gelen Meryem Naz Ünal  doğumdan sonra beyne giden damarda tıkanıklık olduğu tespit edildi. Doktorlar kalp ameliyatı yapmak için hazırlıklara başladı. İstanbul Medipol Hastanesi'nde yapılan ameliyat sonrası iki ay hastanede kalan Meryem Naz 10 Ocak 2015 tarihinde taburcu edildi. 

Mehmet ve Emine Ünal çiftinin 3 çocuğundan biri olan Meryem Naz taburcu olduktan sonra Denizli'ye Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan evlerine geldi. Yaklaşık bir hafta sonra tekrar rahatsızlanarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisine yatırıldı. 1 Haftalık tedaviden sonra tekrar ambulans helikopteri ile İstanbul Medipol Hastanesi'ne sevk edildi. İkinci ameliyatı gerçekleşecek olan Meryem Naz Ünal'ın kilo kaybı dolayısıyla bekletildiği belirtildi. 

Kızının hastalığı nedeniyle çalışamadığını, evinin kirasını dört aydır ödeyemediğini ve hayırseverlerden destek beklediğini ifade eden baba Mehmet Ünal, "Kızımın başında hastanelerdeyim. Bu yüzden de çalışamıyorum. Ev kiram birikti, iki çocuğum ve eşimin de masrafları oluyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı bugüne kadar 200 lira para ve bir ton kömür yardımında bulundu. Önümüzdeki hafta kızım için tekrar İstanbul'a gideceğim. Yol param bile yok. Tanıdıklarımdan ve arkadaşlarımdan borç aldım onları da geri ödeyemedim. Sıkıntı içindeyim. Onun bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum" diye konuştu.