Yaklaşık 1000 gram olarak dünyaya gelen Gürkaş bebek prematüre doğan bebeklerde ortaya çıkan enfeksiyon ve kalp deliği gibi sağlık problemleri ile karşılaşsa da gerçekleştirilen müdahaleler ile sağlığına kavuştu.
Anne Burcu Gürkaş ve baba Sezgin Gürkaş’ın ilk bebekleri olarak dünyaya gelen Gürkaş bebek 2 ay süre ile Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi edildikten sonra sağlıkla ailesine teslim edildi. Anne Burcu Gürkaş ‘Gebeliğim sırasında yakın dostlarımız tavsiyesi ile Aydın’dan geldik ve Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde doktorumuz Uzm.Dr.Mehmet Oğuz Ören’e başvurduk. Erken doğum sonrasında bebeğimiz için çok endişeliydik ancak doktorumuz ve ekibi sayesinde bebeğimiz sağlığına kavuştu. Bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

2 AYLIK YOĞUN BAKIMDAN SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Çocuk Hastalıkları doktoru Uzm.Dr.Mehmet Oğuz Ören ‘Gürkaş bebeğimiz 26 haftalık erken doğum ile 1000 gram olarak dünyaya geldi. Her prematüre bebekte olduğu gibi enfeksiyon ve akciğer sorunları yaşadı ancak bunları ilaç tedavileri ile aştık. Yine erken doğan bebeklerde görülen akciğer kanaması ve kafaiçi kanamasını erken müdahale ile engelledik. Kalbinde oluşmuş olan deliği verdiğimiz 3 kürlük bir tedavi ile giderdik. Bir ay kadar göz içindeki damar rahatsızlıklarını gidermek için hala ilaç tedavisine devam ediyoruz. Şu anda az miktarda oksijen tedavisi ile gözetim altında tutuyoruz. 2 kiloya ulaşan bebeğimizi 2 hafta içerisinde sağlıkla ailesine teslim edeceğiz. ‘ dedi.