Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) kapsamında, ilkokul 1. sınıflara ve ortaokul 8. sınıflara aşı uygulaması başladı.

2013-2014 yılının ilk aşılama programı, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın katılımı ile Merkez Emirbeyazıt İlkokulunda başladı. 
İlkokul 1. sınıfta okuyan çocuklara Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak Tekrar Aşısı (KKK), DaBT-İPA (Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanos, İnaktif Polio Tekrar Aşısı) yapılırken, İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine Td (Erişkin Tipi Difteri- Tetanos Tekrar Aşısı) yapıldı.
Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Bağışıklama hizmetlerinde temel amaç; toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek, dolayısıyla bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmektedir. İyi bir korunmanın oluşabilmesi için, bebeklik dönemi aşılamaları yanında okul ve erişkin aşılarının da yapılması gerekmektedir. Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubemiz koordinasyonunda Toplum Sağlığı Merkezlerimiz tarafından okul aşıları kapsamında 2012-2013 öğretim yılında, toplam 49 bin 377 ilkokul 1. sınıf ve İlkokul 8. Sınıf, Lise 1. ve Anaokulu öğrencimiz aşılanmış olup, 2013-2014 öğretim yılında da toplam 22 bin 293 ilköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencimizi aşılamayı hedefliyoruz.
Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir. Aşılarını uygun sayıda ve uygun aralıklarla almamış çocuklar yeterince korunmuş olmaz. Bütün çocuklar doğar doğmaz takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlanmalıdır. Sadece çocuklar değil, bazı hastalıklar için risk grubunda kabul edilen erişkinler de sağlık kuruluşlarına başvurarak yapılması gereken aşılar konusunda bilgi edinmeli ve aşılanmalıdır” dedi.
Emirbeyazıt İlkokulunda Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık personeli tarafından aşılanan miniklere Vali Mustafa Hakan Güvençer moral verirken, çocuklar ile uzun uzun sohbet etti. İlk aşılama yapılan çocuklar Vali Güvençer’in kucağında aşılarını yaptırdı.