HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz 17 Mart’ta ani bilinç kaybı nedeniyle Denizli Servergazi Devlet Hastanesi’ne getirilen Mehmet Aydınhan’a yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra beyin kanaması geçirdiği saptandı ve Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımdaki tüm müdahalelere rağmen Aydınhan’ın 2 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Servergazi Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından aile ile yapılan görüşmeler sonunda Mehmet Aydınhan’ın organları bağışlandı. Aydın ve İzmir’den gelen ekipler 2 böbrek ve karaciğeri alarak, karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekleri de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi ile İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Mehmet Aydınhan’ın ailesine baş sağlığı dileyen Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk organ bağışının hayati öneme sahip olduğunu belirterek; “Ülkemizde binlerce vatandaşımız yaşamını sürdürebilmek için organ beklerken, organ bağış sayılarının beklentinin çok altında olduğunu biliyoruz. Bunun için bu aybaşında Denizli’de Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başladık. Projemiz kapsamında organ bağışının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz. İnşallah Denizli halkının da desteğiyle ilimizdeki organ bağış sayılarını arttıracağız. Ben buradan Aydınhan ailesine çok teşekkür ediyorum. Acılarını bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldular” dedi.