Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arıların daha kolay bal yapabilmesi için, uygun ortamı hazırlayarak bal ormanları kurmaya başladı. 
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Orman Genel Müdürlüğü’nün 175. Kuruluşu yıldönümü nedeniyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Denizli Orman Bölge Müdür yardımcılarının da katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar anlatıldı. Son yıllarda fidan dikimine ağırlık verdiklerini belirten Ersoy, ‘’Denizli’ye son 10 yılda 60 milyon TL’lik yatırım yaptık. Denizli’nin ormanlık alanı 5 milyon 615 bin 770 dekardır. Denizli’nin yüzölçümünün yüzde 47’si de ormandır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında son 10 yılda 983 bin 440 dekar arazide çalışma yapılarak, 80 milyon 276 bin adet fidan dikildi. Bundan sonra da daha fazla fidan dikmek için, çevremizi şehrimizi daha fazla yeşil yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz’’dedi.
Bal ormanları konusunda da çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Ersoy, ‘’ Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için yedi adet bal ormanımız vardı. Şimdi iki adet daha kuracağız.Şimdiye dek Serinhisar, Acıpayam, Çivril, Tavas, Denizli Merkez Karataş Mahallesi, Işıklı ve Kocayaka mahallelerinde, 7 bin 50 dekar alanda bal ormanı kurduk. Bu bölgelere badem, alıç, ateş dikeni, akasya, mahlep, dağ muşmulası, Ahlat, iğde, incir, tesbih çalısı, defne, ıhlamur, kuşburnu, erguvan, bal otu, karamuk, akçaağaç, hünnap, biberiye, kekik ve adaçayı gibi bitki türlerinden diktik. Bundan sonra da Acıpayam ilçesi Alaattin Mahallesi ile Çardak ilçesi Beylerli Mahallesi'ne de bal ormanı kuracağız’’dedi.