Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Merkezi’nde Çağımızın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp rahatsızlıklarını önlemeye karşı Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Daha önce Denizli Devlet Hastanesi’nde 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren kalp krizine karşı ‘Acil Anjiyo Müdahale Timi’ kurulmuştu. Şimdi de Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Merkezi’nde 2. Anjiyo Ünitesi açılarak birden fazla hastalık grubunda Anjiyo ve Radyolojik Girişimsel İşlemler yapılabilecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli Devlet Hastanesi yönetimiyle birlikte 2. Anjiyo Ünitesini yerinde inceledi. Hastane yönetiminden bilgiler alan Öztürk Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Merkezi’nde 2013 yılında Stent For Life projesini gündeme getirerek hayata geçirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “ Stent For Life tekniği ile Stent Uygulaması, Koroner Anjiyo ve Açık Kalp Cerrahisi işlemlerini hastanemizde yapabilmekteyiz. Ayrıca Acil Anjiyo Müdahale Timi ile ilk 24 saat içerisinde kalp krizi geçirerek Denizli Devlet Hastanesi’ne gelen hastalarımızın anjiyo işlemini yaparak müdahale edebiliyoruz. Yine Girişimsel Radyolojik İşlemler de Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde yapılabilmektedir.  Sağlık Bakanlığımız yaptığımız bütün bu işlemleri ve sayıları gördü. 1 milyon değerindeki yeni anjiyo cihazını Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderdi ve cihaz Denizli halkının hizmetine girdi. Anjiyo cihazımız için Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ediyorum ve Denizli halkına hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Anjiyo ünitesini kullanacak olan hekimlerden Radyoloji Uz. Dr. Halil Serdar Aslan Anjiyo Ünitesi’nde girişimsel radyoloji yöntemleriyle 24 saat acil durumlar için özellikle kanamalı hastalara ve ani damar tıkanıklıklarına müdahale edebileceklerini söylerken, Kalp Damar Cerrahi Uz. Dr. Güray Şıracı yapılan anjiyolar sonrasında acil ameliyat gereken durumlarda acil müdahale yapacaklarını belirtti. Kardiyoloji Uz. Dr. Musa Şanlıalp da 2. Anjio ünitesiyle birlikte hastalara daha güvenli ve daha kolay bir şekilde acil akut kalp krizlerinde müdahale edebileceklerini ve bu durumun kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.