Yıllardır diyet, egzersiz ve yaşam şekli değişikliği gibi tedbirlerle kontrol altına alamadığı hastalık ‘Obezite’ den kurtulmak için Denizli Tekden Hastanesi’ne gelen 160 kilo ağırlığındaki 46 yaşındaki Uşaklı Cemalettin Aydın, ameliyata alındı. Aldığı kilolar nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirten Cemalettin Aydın, kilolarının sağlığını etkilemesi nedeniyle tedavi olmaya karar verdiğini belirtti.  
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan ve ekibi, Aydın'a başarılı bir ameliyatla obezite cerrahi uygulamalarından biri olan tüp mide ameliyatı yaptı.
Aydın şimdi  Doç. Dr. Namık Özkan’ın tavsiyeleri doğrultusunda kilo verip sağlık sorunlarından tamamen kurtulacağı günü bekliyor. Özkan ise Cemalettin Aydın’ın sağlık durumunun iyiye gittiğini amaçlarının hastayı kontrollü şekilde ideal kiloya kadar düşürmek olduğunu kaydetti.
Doç.Dr. Namık Özkan “Obezite hastalık halini almışsa, diyet, egzersiz, yaşam şekli değişikliği gibi tedbirlerle kontrol altına alınamıyorsa, özellikle diyabet, hipertansiyon ve egzersiz yapmayı engelleyen eklem rahatsızlıkları mevcut ise ve ameliyat işlemi ciddi bir risk oluşturmuyorsa ameliyat yapılabilir. Obezite cerrahisi en etkili yöntemdir” diye ekledi.