Denizli’de birçok öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu. Edinilen bilgiye göre, Kınıklı Mahallesi’nde özellikle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencilerinin yaşadığı bölgede yedikleri ya da içtiklerinden zehirlendiğini düşünen 100’den fazla kişi hastaneye müracaat etti.
Kusma, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran vatandaşların yedikleri ya da içtikleri bir şeyden zehirlendikleri düşünülüyor.

Hastaneye gelen öğrencilerden Ali Kale, "Birçok yerde bu sorun oldu. Genel anlamda böyle bir şey var. Ben iki arkadaşımı getirdim. Hastanede çok yoğunluk var. Bu yüzden başka hastanelere bakacağız" dedi. Diğer bir öğrenci olan İdris Öztürk ise, "Pilav yemiştik. Biz bundan dolayı zehirlendiğimizi düşünüyoruz. İğnelerimizi vurdular. Benim bir anda ağrım oluştu. Arkadaşlarım kusmaya başladı. Şimdi daha iyiyim" diye konuştu.
Olayla ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

PAÜ Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, acil servise bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle başvuran hasta sayısında artış görüldüğü kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Hastaların öyküsü ve semptomları değerlendirildiğinde gıda kaynaklı bir enfeksiyon olabileceği düşünülmektedir. Yapılan ön değerlendirmede yemeklerini kampüs içi ve dışında farklı yerlerde yemiş olan hastaların olduğu tespit edilmiştir. Olası kaynağı belirlemek üzere çeşitli örnekler alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Şu an itibariyle hastanede yatarak tedavi olmayı gerektiren bir vakamız bulunmamaktır. Gelen laboratuvar sonuçlarına göre kesin nedenlerle ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır."

Genel sağlık durumları iyi olan öğrenci ile işçilerden bazılarının taburcu edildiği öğrenildi.