11 ayın sultanı Ramazan, bereketi ve ihtişamıyla geldi. Bu akşam ilk teravih namazını kılmak için camilere koşacak, geceleyin de dua ve niyazlarla sahura kalkacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı münasebetiyle bir dizi hazırlık yaptı. Diyanet, il ve ilçelerde programlar hazırlarken, tatil bölgelerinde ise çadır mescitler açarak ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor.

Denizli'de İlk iftar 20.11'de açılacak

Ramazan ayının ilk teravih namazı bugün kılınacak, ilk iftar ise yarın yapılacak. Ağustos ayına denk gelen Ramazan'da, oruçlu geçen süre 16 saate yaklaşacak. Bu Ramazan'da ilk iftar Denizli'de saat 20.11'de açılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yayınladığı mesajda, Ramazan'ı sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı, Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajını anlamak ve içselleştirmek için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olarak niteledi. Bardakoğlu, imam hatiplerin, namaz kıldırırken tadil-i erkân-a mutlaka riayet etmelerini istedi. Camilerde kadınlara geniş, aydınlık ve sağlıklı mekanlar ayrılması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, çocuklara kırıcı, küstürücü tavır takınılmaması konusunda uyarıda bulundu. Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilmesini tavsiye eden Bardakoğlu, çocuklara karşı kırıcı, küstürücü tavır yerine, onları camiye ısındıracak şekilde yumuşak, sevecen ve hoşgörülü davranılmasını istedi.

Geçici çadır mescitler olacak

Müftülükler, turizm bölgelerinde ve yayla turizminin yoğun olduğu yerlerde, teravih namazının kılınması, vaaz ve irşat hizmetlerinin sunulması konusunda gerekli tedbirler aldı.

Turizm bölgelerinde sahil sitelerinin bulunduğu mahallelerde, yayla geleneğinin devam ettiği ve göçmen tarım işçilerinin bulunduğu yörelerde bu vatandaşların Ramazan ayında ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için imkânlar ölçüsünde namaz kılınabilecek, çocuklara yönelik yaz Kur'an kursları düzenlenebilecek çadır (mobil) mescitler kurulacak. Mahalli imkânlar dahilinde oluşturulacak çadır mescitler için mülki amirlerden onay alınacak.