Çoğu zaman çay, kahve gibi alışkanlıklar veya şarap gibi boyar gıdalar yüzünden zamanla dişlerde renklenmeler olabilir. Bakımı yapılmamış dişler de git gide yoğun renklenmelere maruz kalır. Bu durum kişide estetik görünüm kaygısı yaşatabilir.

Dişler, sağlıklı bakımları yapıldığı takdirde bile sararmalara maruz kalabilmektedirler. Dişler sağlıklı olsalar da estetik açıdan renklenmeler yüzünden kişilere kaygılar yaşatabilmektedir. Özellikle sürekli olarak kişilerle yüz yüze iletişime maruz kalan kişiler bu kaygıları daha fazla yaşayabilmektedirler.

Dişlerdeki renklenme kaynaklı kötü görünüm, dişlerin bakımsız ve sağlıksız gibi görünmesine de sebep olabilmektedir. İşinde uzman bir İzmir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen bleaching işlemleri sayesinde bireyler, güvenli bir şekilde estetik beyaz dişlere sahip olabilmektedirler.

Profesyonel yöntemler kullanılarak uygulanan diş beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur. İşinde tecrübeli diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen beyazlatma uygulamaları sayesinde diş etleri de zarar görmeden tedavi tamamlanır. En tatmin edici netice, profesyonel olarak uygulanan beyazlatma yöntemleri sayesinde gerçekleşebilir.

Diş beyazlatma tedavisi genel olarak 2 şekilde yapılabilir. Ofis tipi ve Ev tipi dediğimiz yöntemler, uzman tarafından veya gözetiminde gerçekleştirilerek sağlanır. Hangi yöntemin uygulanacağına kişiler karar verse de bazı durumlarda hekimin de yönlendirmesi doğru olabilmektedir.

Ofis tipi denilen klinik diş beyazlatma işlemi, diş hekimi tarafından diş kliniğinde uygulanan yöntemi kapsar. Dişteki sararmanın durumuna göre 30-45 dakika gibi bir sürede beyazlatma tamamlanır. Tek seans ile çoğu dişler beyazlığı görür. Bazı durumlarda yoğun renklenme, ek bir seansı da isteyebilmektedir.

WhatsApp Image 2022-07-14 at 12.55.03

Dişleri beyazlatmak için uygulanan beyazlatıcı ajanlar dikkatle uygulanmalıdır. Sadece, beyazlık istenilen bölgelere uygulanmalıdır. Ayrıca diş etlerini de kullanılacak olan ışık desteğinden korumak için koruyucu jeller kullanılmalıdır. Kullanılan beyazlatıcı ajanların güncel ve kaliteli olması da dişlerdeki beyazlık tonunu etkiler.

Genelde tercih edilen yöntem, ofis tipi diş beyazlatmadır. Çünkü maksimum 45 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır. Kişiler kısa sürede tedavilerini bitirmek isterlerse bu yöntemi almak durumundalardır. Bazı durumlarda ev tipi tedavi de beyazlığı arttırmak adına alınabilmektedir.

Devital diye bilinen kanal tedavisi görmüş dişlere uygulanan beyazlatma işlemi de klinikte uygulanan yöntemlerden biridir. Kanal tedavili diş zamanla rengini kaybedebilir. Bu yüzden diş dolgusu sökülerek yerine beyazlatıcı ajan uygulanır. Uygulanan beyazlatıcı ajan, istenilen beyazlık elde edilince alınır ve yerine estetik dolgu uygulanır.

Ev tipi diş beyazlatma yöntemi, bireyin kendi başına uyguladığı işlemleri kapsar. Diş hekimi tarafından verilen beyazlatıcı ajan ve diş plakları ile kişiler tedavilerini 7-30 gün boyunca uygular. Sürede net bir bilginin olmaması, dişlerdeki renklenmenin yoğunluğu ve dişlerde oluşabilecek hassasiyetin sürenin belirleyicisi olmasıdır.

Ofis tipi diş beyazlatmada süre daha kısa olduğu için ev tipi yöntem çok tercih edilmez. Genelde destekleyici bir tedavi olarak hekim tarafından önerilir. İzmir diş beyazlatma kliniğinde Diş Hekimi Can San tarafından veya gözetiminde gerçekleştirilen bleaching tedavisi ile kişiler dişlerde güvenli şekilde istedikleri beyazlığı görebilirler.

Unutulmamalıdır ki, hiçbir diş beyazlatma işlemi aynı rengin kalıcı olmasını sağlayamaz. Dişler ne olursa olsun zamanla renk değişimlerine uğrarlar. Doğru ve düzenli bakımlar ile beyazlığın süresi uzayabilir. Kalıcı diş beyazlatma, diş beyazlatma işlemlerinin belirli aralıklarla tekrarlanması ile gerçekleşebilir.