Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen akademik yıl açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, protokol üyeleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından PAÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağcı kısa bir konuşma yaparak 2014-2015 Akademik Yılı’nın açılış dersini vermek üzere Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi konuşmasını yapmak için kürsüye davet etti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, üniversitelerin her geçen yıl kendisini daha da yukarı çekmesi gerektiğini söyledi. Kendilerinin de ülkeyi daha fazla kalkındırmak için çalıştıklarını belirten Zeybekci, “Dünya’nın ekonomik haritası yeniden çiziliyor. ABD ve Avrupa yeni anlaşmalar yapıyor. ABD doğu ülkeleri ile de ticari anlaşmalar yapıyor. Bu iki organizasyonun maddi değeri ekonomik olarak üçte ikiye denk geliyor. Bizim de bu haritanın içinde yer almamız gerekiyor. Bunun için de mücadele ediyoruz” dedi.
Dersinde ekonomik verileri anlatan Zeybekci konuşmasının sonunda Kobani’de yaşanan gelişmeleri ve olayların Türkiye’ye sıçraması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bölgede yaşanan olaylarda kendilerinin sorumluluğu olmadığını kaydeden Zeybekci, “Kuzey Irak ve Suriye’deki gelişmelerden Türkiye’nin zerre sorumluluğu yok. 2 milyon Suriyeli biz ülkemize almadık mı? Kobani diye diye Türkiye’de huzuru bozdular. Halbuki Kobanili 200 bin Kürt kardeşimizi kendi ülkemizde barındırıyoruz. Kobani’de tek sivil vatandaş yok ancak sanki orada sivil insanlar varmış gibi propaganda yapıyorlar” diye konuştu.

BURAS I TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Kendilerine sınırı açmaları için sözler söylendiğini ifade eden Zeybekci şunları kaydetti:
“Bize açın sınırları diyorlar. Burası dağ başı mı? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bahçe çiti mi ki açıp kapansın. Türkiye karadan girsin deniliyor. Sen neden girmiyorsun? Sen girsene? Senin askerin kıymetli de bizimki kıymetsiz mi? Ben Mehmet’in annesine nasıl izah edeceğim bir tek şehit gelirse. Oradaki Türkmen Araplar, Kürtler ne olacak? Gelin bunları konuşalım. Hayır diyorlar. Türkiye, artık birilerinin yönettiği Türkiye değil. Kan ve kültür bağımız olan coğrafyada Türkiye ne yapacaksa kendisi karar verecektir.”
Konuşmanın ardından PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Bakan Zeybekci’ye ilk dersin anısına daha önce birlikte çekildikleri bir fotoğraf ile Hanedan İbriği verdi.