AK Parti ilçe kongrelerine Çivril’de devam etti. Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ndeki kongreye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, partililer ve delegeler katıldı.

“ÇİVRİL’E 2000 METRE YAĞMUR SUYU HATTI YATIRIMI”
Kongrede konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Biz bu şehirde eğer bugün başımız dik dolaşabiliyorsak bilin ki bunu hak eden tek bir parti vardır o da AK Parti’dir. Söz verdik mi ne pahasına olursa olsun tuttuk. Emanete hıyanet etmedik ve ettirmeyeceğiz. Hiçbir yerde bize sözünüzü tutmadınız, yalan söylediniz diyemezler. Bugün ‘bize seçim barajının arkasına saklananlar’ diyenler, milletimize sorun yüzde 50 oy olan partimiz barajın arkasına saklandı mı? Bunların derdi baraj. Bunlar iktidar olamadıkları için böyleler. Barajı siz koydunuz. Bizim ömrümüz sizin yaptığınız pislikleri temizlemekle geçti” dedi. 

MUHALEFETE GÖNDERME YAPTI
“Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın imzaları olduğu ekonomi programı var ya onu takip ediyormuşuz” diyerek muhalefete göndermede bulunan Bakan Zeybekci, “Biz o dönemin ekonomi programını takip etseydik Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası olmazdı. Onlar satılsaydı, tam anlamı ile bu memleket köle edilmiş olurdu. Gezi, 17 Aralık ve 25 Aralık’ta kriz çıksın diye uğraştılar. Bunlar Tayyip Erdoğan’a ömür biçmediler mi?  2 gün daha sokaklarda olursak AB müdahale edecek demediler mi? Hep birileri yola çıksın. İktidarı al aşa etsin istediler. 15 Haziran’da biz yine milletle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’NİN İTİBARI ARTTI 
Dünyanın her yerinde itibarlı, birlikte olunmak istenen bir Türkiye’nin varlığına işaret eden Bakan Zeybekci, “Önceki gün Yunanistan’taydık. Yunanistan ve Türkiye iş yapmakta rekor kırana kadar işadamlarını bir araya getireceğiz. Rusya Devlet Başkanı Türkiye’ye geldi. Türkiye istikrar ve güven adası, itibarlı bir yol arkadaşı haline geldi. Maalesef birileri Türkiye’ye çelme takmaya devam edecekler. Onlar hala istikrarsızlık ve belirsizlik bekleyecekler. Karışıklık olursa biz ardan çıkarır mıyızın hesabındalar. Bu ülkeyi bölmek parçalamak o kadar kolay değil. Bölme projelerini bu millet başlarına geçirecektir. Her çakıl taşı bize emanettir. Bu memleket yeni bir döneme giriyor. 2023 hedefine sizlerle ulaşacağız.” dedi.  

İLÇELER YARIŞIYOR
Çivril’e yüzde 50’nın üzerine hedef koyarak konuşmasını sürdüren Bakan Zeybekci, “Denizli’de artık ilçeler yarışıyor. Nüfusu ile Çivril Denizli siyasetinde lider ilçelerden biri olacak. İlçeler arasında olduğu gibi iller arasında da yarış var. Ya birinci ligde oynayacağız. Ya da diğer illerle yarışacağız. 2015 seçimleri çok önemli. Denizlililer olarak artık birinci ligde oynayacağız diyoruz. Kapı kapı sokak sokak dolaşacağız” dedi. Başlangıcı 2015’ten geçiyor. 

O TREN SEFERDEN KALKTI
“Yargı eli ile siyasete AK Parti’ye ayar vermeye çalışanlar çok beklersiniz. O tren seferden kaldırıldı” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Avni Örki konuşmasında, “Bizim baraj engelimiz yok. Bizim milletin sevgisini kazanma konusunda engelimiz yok. Bizim esas olan temsilde adalet, yönetimde istikrardır” dedi. Örki, “Şu anda 10 ayrı noktada belediyemizin iş makineleri çalışıyor. Çivril tam 5 yıl ne yaptı acaba diye düşündüm. Maalesef 5 yıl Çivril için kayıp bir zamandı. Şu anda elimizde güzel bir fırsat var. Belediyemiz AK Partili. Bu güzel günlerin kıymetini bilmemiz lazım. Zeki Bey her zaman sorumluluklarını yerine getirdi ve görüyorum ki görevini çok güzel bir şekilde teslim ediyor. Yeni başkanımız da enerji dolu ve hizmet dolu yüreğiyle yola çıkmış olduğunu görüyorum. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesine müracaat etmişler bu baraj çok demişler. Yargı vasıtasıyla demokrasiye ayar vermeye çalışıyorlar. Milletin önlenemez teveccühünün önüne set koymak istiyorlar. Ak Parti daha da güçlenmesin istiyorlar. Şunu çok iyi bilin asla ve asla ne AK Parti’nin ne de bu milletin önünü kesemeyeceksiniz. O tren artık kalktı. Bu millet artık kendi kendisinin idare etmesinin tadını aldı. Bundan sonra da kendi kendisini idare etmeye devam edecek. Yeşil Çivril, bereketli Çivril Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyorum. Yeni yönetimimize başarılar dilerim” dedi. 

 “ÇİVRİL’E 9 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Çivril’de köy köy dolaştıklarını belirterek, “ Çivril bizim yürüyüşümüze katıldı ve bize güç verdi. Siz bize hep sahip çıktınız, Allah hepinizden razı olsun. Bizler de sizlerin başını öne eğdirmeyeceğiz. Çivril’imizde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Bundan şüpheniz olmasın” dedi. 6 noktada itfaiye birliği kurduklarını vurgulayan Zolan, “Gece gündüz nöbet bekleyen itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Cenaze hizmetleri Çivril’de de verilmektedir. 27 km asfalt yaptık. Çivril’e gelirken baktığımda 9 milyonluk bir yatırım yaptığımızı gördük.” Şeklinde konuştu. 

ÇİVRİL’E 2015’TE 14 MİLYONLUK YATIRIM
Yatırımları anlatan Zolan, “Çivril’de önceki belediyeden sadece alt yapıyla gelen borç 15 milyondu. Büyükşehir olarak hem bu 15 milyonluk borcu ödedik hem de üzerine 9 milyonluk yatırım yaptık. Burada 5 bin tonluk su tesisi yapacağız, alt yapı yapacağız. 2015 yılında Çivril’e 14 milyonluk yatırım yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

GÜVEN “2015’TE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven yeni yönetime başarılar dileyerek, “ Zeki başkanımızla bir yıl çalıştık. Ona çok teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır ve hiçbir zaman makamlar ve kişiler kalıcı değildir. Yeni başkanımız da dava aşkıyla koşturacaktır. Çivril Haziran 2015’te üstüne düşeni yapacaktır. Bizler hizmet için yola çıktık ve elimizden geleni yapacağız. Aldığımız bayrağı artık çok daha iyi yerlere getireceğiz. Yeni yönetime hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından kongre, yeni yönetimin okunması ve AK Parti Çivril İlçe Başkanlığına Mehmet Celep’in seçilmesiyle sona erdi.
AK Parti Çivril İlçe Başkanlığı’nın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ümit Şahan, Mehmet Demir, Ali Önen Çetinkaya, Mustafa Efe, Gonca Dikeç, Ali Kılıç, Ali Tüzün, Zafer Akkuş, Emine Ay, Halil Bayram, Vildan Kantekin, Mustafa Güven, Erhan Eren, Hasan Gösenay, Hüseyin Bulut, Murat Yavuz, Mehmet Tüzün, Okay Boyacı, Ayhan Yılmaz, Arife Başak, Zehra Sezer, Bayram Demirhan, Hasan Köse, Zeki Aksoy,