Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yapılan saldırıyı Ak Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci sert dille kınadı. Zeybekci, “ Namert eller, demokrasi mücadelesine inanmayan bu karanlık zihniyetler, ayrımcı güçler, ancak sandıkta meselelerini halledemeyeceğini anlayanlar bu yollarla netice alacaklarını zannediyorlar. Biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Sandığın dışında başka yol arayanların bu girişimleri sonuçsuz kalacaktır” dedi.
Bir polisimizin şehit olduğu ve bir polisimizin ise yaralandığı saldırının ardından açıklama yapan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci, "Böyle namert usullerle, böyle kalleşçe pusularla milleti engellemeye çalışanlar şunu çok iyi bilsinler. Onlar ne yaparsa yapsınlar Anadolu insanı kendi çocuklarına, kendi hizmetkârlarına sahip çıkacaktır. Onlar da kalleşlikleriyle baş başa kalacaktır. Bu şekilde kalleşçe, namertçe yollara teşebbüs ediyorlar " diye konuştu.
Zeybekci, milletin bu hain saldırı karşısında daha da kenetleneceğini dile getirdi ve "Hainler gerekli cezayı bulacaklardır. Polisimize yapılan saldırı aslında Türk demokrasisine ve milletimize yapılmış olan bir saldırıdır. Bunu şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırı Türkiye'nin barışını ve ileri demokrasi yolunu gölgelemeye yönelik hain bir saldırıdır. Bu hainler cezalarını bulacaklar. Milletimiz bu menfur saldırı karşısında daha da kenetlenecektir. Şehidimize Allah'tan rahmet yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Onların kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar bizi gittiğimiz doğru yoldan saptırmayacak ve bu milletin yükselme, bütünlük azmini hiçbir zaman ortadan kaldırmayacaktır" şeklinde konuştu.