7 Haziran’da gerçekleşecek genel seçimlerde Denizli CHP’den milletvekili aday adayları bir bir genel merkeze girerek başvurularını yapıyor.  29 Mart’ta gerçekleşecek ön seçimde, CHP’li üyeler Denizli’de milletvekili sıralamasını kendileri belirleyecek. CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Ömer Yurtseven’da CHP Genel Merkezi’ne giderek resmi başvuruyu yaptı. Yurtseven, basvuru kabul belgesini ise Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan teslim aldı. Ve resmi olarak Yurtseven sürece dahil olmuş oldu. 
Yurtseven, adaylık başvurusu öncesi ise Anıtkabir’e giderek Ata’nın mozolesi önünde saygı duruşunda bulun. Orada milletvekili seçilmesi halinde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağına yemin etti. Ardından ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün anıt mezarına giderek ziyarette bulunan Yurtseven,  bu vatana en büyük emanetleri olan  Cumhuriyet için minnet ve şükran dugularını ifade etti. 
CHP Genel Merkezine giderek Denizli'den Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiğini duyuran Yurtseven, “Ufkumuz açık, yolumuz aydınlık olsun...” dileklerini iletti.