CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’nin akrabaları ve partililerinin, Denizli Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nde memur yapıldığını iddia etti. Yurtseven, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin demokrasiyi kurallara uyma rejimi değil de kuralına uydurma rejimi olarak gördüğünü öne sürerek, “AKP İl Başkanı Avni Örki’nin çiçeği burnunda devlet memuru eşinin Sağlık Müdürlüğü’nde müdür yapılmasında bunu yaşadık. Vicdanları sızlatan bu atamanın yankıları bitmeden bu kez AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın imam olan kardeşinin, üç yılda inanılmaz yükselişine ve sonunda adeta uçurularak Pamukkale’ye Kültür ve Turizm İşletme Müdürü olarak atanmasına tanık olduk. Şimdi de Milletvekili Zeybekci’nin şirketindeki şoförü ve dört akrabasının, Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından işe alındığını ortaya çıkardık. Şimdi belediyede memur yapılan akrabaların kim olduğunu ve hangi birimlerde çalıştığını bir ibret belgesi olarak açıklıyoruz.” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Yurtseven, Denizli Belediyesi’nde Milletvekili Zeybekci’nin ablasının torunu G.Ö.’nün özel kalem müdürü olduğunu, yeğenleri Ü.H. ve G.Z. ile şirketindeki şoförü Ö.K.’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalıştığını, halasının kızı G.E.’ninse Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan’ın sekreteri olduğunu iddia etti. Akrabaların 2004-2011 yılları arası Denizli Belediye başkanı olarak görev yapan Zeybekci zamanında değil, yerine geçen Zolan döneminde işe alındığını söyleyen Yurtseven, “Anlaşılan Nihat Bey, fatura kendisine kesilmesin diye zamanlamayı iyi yapıyor ve ateşi kendi eliyle tutmak yerine Zolan’ın eline tutuşturuyor. Emanetçiliğin gereği mi yerine getiriliyor, yoksa diyet mi ödeniyor? Bu soruların yanıtı bizlerin sözlerinde değil, halkın vicdanında adresini bulacaktır diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Nihat Zeybekci’nin, belediye başkanlığı döneminde şirketinde sekreter olan B.D.’yi belediyede özel kalem müdürü yaptığını, memuriyet hakkı elde ettikten sonra Taşınır Kayıt Kontrol Servisi’ne verdiğini iddia eden Ömer Yurtseven, 2011 seçimlerinde AKP’den Denizli milletvekili adayı olan Ayhan Soyfidan’ın eşi D.S. ile AK Parti Denizli İl Teşkilatı'nda personel olarak görev yapan M.P. ve M.D.’nin de taşeron şirkette işçi olarak çalışırken sınavsız bir şekilde memur olarak atandığını öne sürdü.