AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel kaleiçi esnafıyla biraraya geldi. Kaleiçi esnafının yaşadığı sorunları dinleyen ve yakından ilgilenen Yüksel esnafları tek tek ziyaret ederek kaleiçinin kalkınması ve gelişmesi için her zaman esnafın yanında olduğunu söyledi.


AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel 12 Haziran seçimleri öncesi seçim gezilerine kaleiçi esnafını ziyaretiyle devam etti. Milletvekili Yüksel Kaleiçi esnafını tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Yüksel ziyareti esnasında esnaflarla sohbet ederek AK Parti iktidarı döneminde esnafa sağlanan kolaylıkları yapılan hizmetleri anlattı. Yüksel; “AK Parti ortaya koyduğu icraatlarla milletin partisi olmuş ve ülkemiz insanına önemli kazanımlar sunmuştur. AK Parti olarak bizler diğer anlayışlar gibi millete tepeden bakanların safında hiçbir zaman yer almadık. Çünkü biz bu milletin içindeyiz ve her zaman milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar bir çok alan da kolaylıklar ve hizmetler sunan partimiz iktidarı esnafımıza da bi takım imkanları sundu. Esnafımızın ödediği kredi faiz oranı 2002 yılında yüzde 47 lerde iken 2009 yılı verilerine göre esnafımızın ödediği kredi faiz oranı yüzde 6.5 seviyelerine kadar gerilemesi sağlanmıştır. Yine esnaf bağkurundan emekli olan vatandaşlarımız bilindiği gibi 2002 yılında 149 TL emekli maaşı alırken, 2011 yılı itibariyle esnaf bağkurundan emekli olan vatandaşlarımı 574 TL maaş almaya başladılar. Bu rakamın yeterli olmadığını bizlerde biliyoruz. Fakat biz geçmiş dönemlerin yaptığı popilist politikalardan uzak bir çalışma yaparak devletimizin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmenin yoluna gittik.

Haksızlıklara ve adaletsizliklere geçit vermeden doğru işler yapmanın gayreti içinde olduk. Bağkur dan emekli olan esnafımızın emekli maaşları yapılan artırımlarla öyle ümit ediyorum ki ileriki süreçte daha da yükselecek ve bağkurdan emekli olan esnafımız emekli olmanın keyfini çıkartacaktır. Yine esnafımızın gerek sosyal güvenlik borçları, maliyeye olan borçları ve bankalara olan borçlarının yapılandırılması konusunda da her türlü çalışmaları ayrıntılarıyla yaptık. Bizim hedefimiz esnafımızın çalışma alanında rahat bir ticari yaşam sürdürmesi, emeklilik hayatını rahat yaşamasıdır. Esnafımızın sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz. Bu sürecin hızlı ve daha kolay olabilmesi için Denizli ilimizden ve Türkiyemizden AK Parti’nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi en büyük dileğimizdir. Bu nedenledir ki istikrarın sürmesi ve sorunların aza indirilmesi için milletimizden alınan yetkinin devamı noktasında sizlerden destek istiyoruz” dedi.