Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Mustafa Gürbüz, partisinin en kötü gününde girdikleri yerel seçimde bile 12 belediyeye parti bayrağı asmayı başardıklarını, önümüzdeki yerel seçimde DP’nin gücünü herkesin göreceğini söyledi. DP İl yönetimi tarafından Beyaz Restoranda iftar yemeği düzenlendi. İftara DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Aşkın Çelik, Mehmet Köse ve Ahmet Kılıç, İl Başkanı Mustafa Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Girgin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. GİK Üyesi Aşkın Çelik, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu dönemde, ekonomi ve demokrasinin oturması, etnik kimlik sorunları için verilen mücadelede DP olarak biz varız. Kişilerin şahsiyetleri üzerinden siyaset yapanlara, çamur at izi kalsın diyen politikacılara karşıyız. Milli manevi değerleri korumak güçlendirmek her siyasetçinin görevidir. Ülkemizin geleceğini engelleyen, sürekli geçmişe takılan siyasetçilerdir. Siyaset çözüm sanatıdır. Yeni projelerle yeni ümitlerle demokrasiyi içine sindirmiş, anlamış bir millet olmamız dileğiyle, yeni anayasanın yapılmasını istiyoruz” dedi.
Zor günler geçirdik
DP’nin zor günler geçirdiğini kaydeden İl Başkanı Mustafa Gürbüz “Türkiye artık 4 boyutlu bir yapıdan 5 boyutlu bir yapıya gitmelidir prensibiyle yola çıktık. Bu 5.inci boyutun adı da DP’dir. 1946 ruhunun, 1983’te Anavatan Partisi buluşmasıyla birlikte yeniden var olan DP’yi Türkiye’de iktidara getirmek amacıyla yola çıktık. Zor günler geçirdik, zor günlere rağmen varlığını koruyan hala o taze ruhunu, millete hizmet sevdasını koruyan bir yapıyla birlikteyiz. Bu yapı yeni yönetimiyle yerel seçimlerde Denizli’de DP’nin sancağını dalgalandıracaktır” dedi. DP’nin süratle yerel seçimlere hazırlandığını belirten Gürbüz, “DP’yi önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Milletin derdiyle dertlenen yeni fikirler üreten DP’yi göreceksiniz. Suni gündemlerle milleti meşgul eden DP değil, milletin gerçek derdiyle uğraşan bir DP göreceksiniz. Şu anki iktidarın, muhalefetin veya diğer partilerin neler yaptığını milletimiz biliyor ama milletimizin istediği çözümleri gösteren reçetenin adresinin DP olduğunu bizim millete bildirmemiz gerekiyor. Önümüzde yerel seçimler var. Bu partinin kökleri, mensupları, güvenmiş insanları hala var. Biz milletimize güneş ve su olacağız. Yerel seçimlerde herkesin ummadığı, beklemediği bir başarıyı yakalayacağız. En kötü şartlarında bile yaklaşık 12 belediye almış partiyiz. Bugün eskisinden daha güçlüyüz, daha iddialı daha kararlıyız.” diye konuştu.
Görev dağılımı
Yapılan konuşmaların ardından 25 Mayıs’ta yapılan DP Denizli İl kongresinde oluşan yönetim kurulu görev dağılımı yaptı. Mustafa Gürbüz il başkanlığına, Aykut Yıldırım Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Tahsin Taşdemir İl Sekreteri ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Salih Zeki Yanaşık Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Bülent Turan Basın ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Hüseyin Diri İl Muhasipliğine, Sevim Yalçıner Demokratik Kitle Örgütleri ve Kadın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Dursun Paksoy Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Azam Keçeli Çevre İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına, Hülya Demiroğlu Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına ve Hüsnü Danişment Gençlik ve Ar-Ge İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına getirildi. Görev dağılımının ardından toplantı basına kapalı devam etti.