Arslan, “Şiddetin olmadığı, barışın ve özgürlüklerin rahatça kullanıldığı bir Türkiye özlemini duyduğumuz ve bu yönde mücadele verdiğimiz günlerde, ülkemizde yine belli odakların ve terör örgütlerinin insan yaşamını hiçe sayan eylemleri ile katliamları devam etmekte, bu odaklar ve terör örgütleri ülkemizi karanlığa sürüklemeye çalışmaktadırlar.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, tüm uyarılara karşın gerekli güvenlik önlemleri alınmadığından terör örgütü bunu fırsat bilmiş, 32 genç yavrumuz kurban gitmiştir.
Bu acı üzerimizdeyken, aynı gün içinde Adıyaman’da onbaşımız Müsellim Ünal’ı lanet PKK terörüyle şehit verdik.
Bugün ise, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polisimizi gece yarısı PKK kurşunlarıyla yitirdik.
Terör belası yüzünden kaybettiğimiz 32 gencimize, bir askerimize, şehit polislerimiz Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’a Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.
Barışla ve demokrasiyle hiçbir ilgisi olmayan, vatandaşlarımızın yaşam hakkını yok eden PKK terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha gösteren bu saldırının yüreğimizde açtığı yara hiç kapanmayacak ve birliğimizi bozamayacaktır.
Terörün kaynağı kim ve ne olursa olsun, hangi parti ya da devletin gölgesinde yükselirse yükselsin, zarar verdiği adres insandır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır.
Topraklarımıza gerçek barışı, adaleti ve demokrasiyi getirmeye çalışan bizlerin çabasını yok etmeye adanmış olan PKK örgütünün eylemlerini bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.